Skip to content
Filter icon Filter

Risotto met spinazie en gorgonzola

Ingrediënten

  • 350 g Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
  • 1 klontje (40 gram) boter
  • 1/2 rode ui gepeld en gesnipperd
  • 60 gram (3 eetlepels)ontdooide spinazie
  • 1l kippen- of groentebouillon
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram verkruimeld gorgonzola
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • zout en peper

Bereiding

  • Verhit de boter en bak de ui kort.
  • Voeg de rijst toe en laat hem 1 minuut mee bakken.
  • Meng er langzaam 1l bouillon, al roerend, door in twee keer.
  • Laat het mengsel zachtjes gedurende 10 minuten garen.
  • Meng er intussen de spinazie door en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg indien gewenst nog extra bouillon toe voor de smeuïgheid.
  • Meng de helft van de Parmezaanse kaas en gorgonzola door de rijst.
  • Serveer op de borden en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas, de pijnboompitjes en de gebakken uitjes.

Tip

  • Vervang de pijnboompitjes door kleine stukjes walnoot.
  • Vervang de spinazie door een hand vol rauwe rucola.

Producten uit dit recept

Bosto, riso carnaroli, risotto, bosto rijst, bosto product
Risotto Riso Carnaroli

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.