Risotto met spinazie en gorgonzola
Ingrediënten
- 350 g Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
- 1 klontje (40 gram) boter
- 1/2 rode ui gepeld en gesnipperd
- 60 gram (3 eetlepels)ontdooide spinazie
- 1l kippen- of groentebouillon
- 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 100 gram verkruimeld gorgonzola
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- zout en peper
Bereiding
- Verhit de boter en bak de ui kort.
- Voeg de rijst toe en laat hem 1 minuut mee bakken.
- Meng er langzaam 1l bouillon, al roerend, door in twee keer.
- Laat het mengsel zachtjes gedurende 10 minuten garen.
- Meng er intussen de spinazie door en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg indien gewenst nog extra bouillon toe voor de smeuïgheid.
- Meng de helft van de Parmezaanse kaas en gorgonzola door de rijst.
- Serveer op de borden en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas, de pijnboompitjes en de gebakken uitjes.
Tip
- Vervang de pijnboompitjes door kleine stukjes walnoot.
- Vervang de spinazie door een hand vol rauwe rucola.