Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Risotto met spinazie en gorgonzola

Ingrediënten

  • 350 g Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
  • 1 klontje (40 gram) boter
  • 1/2 rode ui gepeld en gesnipperd
  • 60 gram (3 eetlepels)ontdooide spinazie
  • 1l kippen- of groentebouillon
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram verkruimeld gorgonzola
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • zout en peper

Bereiding

  • Verhit de boter en bak de ui kort.
  • Voeg de rijst toe en laat hem 1 minuut mee bakken.
  • Meng er langzaam 1l bouillon, al roerend, door in twee keer.
  • Laat het mengsel zachtjes gedurende 10 minuten garen.
  • Meng er intussen de spinazie door en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg indien gewenst nog extra bouillon toe voor de smeuïgheid.
  • Meng de helft van de Parmezaanse kaas en gorgonzola door de rijst.
  • Serveer op de borden en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas, de pijnboompitjes en de gebakken uitjes.

Tip

  • Vervang de pijnboompitjes door kleine stukjes walnoot.
  • Vervang de spinazie door een hand vol rauwe rucola.

Producten uit dit recept

Bosto, riso carnaroli, risotto, bosto rijst, bosto product
Risotto Riso Carnaroli
Bereidingstijd: 18-20'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.