Skip to content
Filter icon Filter

Risotto met spekjes en spinazie

Ingrediënten

  • 250 gr Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 200 g champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 4 dl groentebouillon
  • 250 g spekjes
  • 500 g vers spinazie
  • 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g boter
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de uien en de look en snijd de champignons in plakjes.
  • Stoof de uien met de look en de champignons in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
  • Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  • Voeg er de spinazie en de spekjes bij en roer tot de spinazie “gesmolten” is.
  • Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
  • Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
  • Kruid ondertussen met peper.
  • Roer de boter en de kaas bij de risotto en laat 5 minuten rusten.


Tip:
Kook je de spekjes kort in water voor je ze bij de risotto doet dan zullen ze minder zout smaken.

Producten uit dit recept

Bosto, riso carnaroli, risotto, bosto rijst, bosto product
Risotto Riso Carnaroli

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.