Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Risotto met mosselen

Ingrediënten

  • 250 gr Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 5 dl groentebouillon
  • 1 kg gekookte mosselen
  • 4 eetlepels gehakte bieslook
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g boter
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de ui en de look.
  • Stoof ze in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
  • Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  • Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
  • Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
  • Kruid ondertussen met peper. Voeg de mosselen toe met de laatste lepel bouillon en roer voorzichtig om. Voeg er de boter en de bieslook aan toe en laat 5 minuten rusten.
  • Serveer en werk af met de kaas.


Tip:
Gebruik ook eens zeevruchten mengeling.

Producten uit dit recept

Bosto, riso carnaroli, risotto, bosto rijst, bosto product
Risotto Riso Carnaroli
Bereidingstijd: 18-20'
Mediterraneo Risotto & Paella rice
Bereidingstijd: 10'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.