Risotto met mosselen
Ingrediënten
- 250 gr Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
- 2 uien
- 1 teentje look
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 dl witte wijn
- 5 dl groentebouillon
- 1 kg gekookte mosselen
- 4 eetlepels gehakte bieslook
- 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 50 g boter
- peper
Bereiding
- Pel en snipper de ui en de look.
- Stoof ze in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
- Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
- Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
- Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
- Kruid ondertussen met peper. Voeg de mosselen toe met de laatste lepel bouillon en roer voorzichtig om. Voeg er de boter en de bieslook aan toe en laat 5 minuten rusten.
- Serveer en werk af met de kaas.
Tip:
Gebruik ook eens zeevruchten mengeling.