Risotto met doperwten, broccoli en ham
Ingrediënten
- 250g Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
- 300 g broccoli
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 700ml kippenbouillon
- 150 g diepvries doperwten
- 50 g ham in dunne reepjes gesneden
- 100 g geraspte jonge kaas
Bereiding
- Snijd kleine broccoliroosjes van de stronk en kook ze met wat zout in 3 minuten beetgaar.
- Spoel ze in een vergiet met koud water en laat ze goed uitlekken.
- Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig.
- Roer de risottorijst erdoor en bak de rijst al omscheppend op een zacht vuur tot alle korrels glanzen.
- Schenk de helft van de bouillon erbij en kook de risotto al roerend in 10 minuten zachtjes gaar. Voeg steeds als het vocht bijna verdampt is een nieuwe scheut bouillon toe.
- Roer na 15 minuten de nog bevroren doperwtjes en de helft van de broccoliroosjes erdoor en kook alles in nog 3-5 minuten zachtjes gaar.
- Schep de helft van de hamreepjes en alle kaas door de risotto en laat de kaas al roerend smelten.
- Schep in kommetjes of diepe borden een bergje risotto. Garneer met de resterende roosjes broccoli en strooi de hamreepjes erover.
Tip
Gebruik geraspte geitenkaas in plaats van jonge kaas.