Skip to content
Filter icon Filter

Risotto klassiek

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Risotto & Paella rice
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 5 dl groentebouillon
  • 50 g boter
  • 60 g versgemalen Parmezaanse kaas
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de ui en de look.
  • Stoof ze samen in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
  • Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  • Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
  • Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
  • Kruid ondertussen met peper.
  • De risotto is gaar als hij smeuïg is. Voeg er dan de boter bij , roer om en laat 5 minuten rusten.
  • Serveer en werk af met de kaas.


Tip:
Risotto is het lekkerst als je een smaakvolle bouillon gebruikt zonder dat die te overheersend smaakt.

Producten uit dit recept

Risotto Arborio

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.