Risotto klassiek
Ingrediënten
- 250 g Bosto Risotto & Paella rice
- 2 uien
- 1 teentje look
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 dl witte wijn
- 5 dl groentebouillon
- 50 g boter
- 60 g versgemalen Parmezaanse kaas
- peper
Bereiding
- Pel en snipper de ui en de look.
- Stoof ze samen in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
- Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
- Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
- Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
- Kruid ondertussen met peper.
- De risotto is gaar als hij smeuïg is. Voeg er dan de boter bij , roer om en laat 5 minuten rusten.
- Serveer en werk af met de kaas.
Tip:
Risotto is het lekkerst als je een smaakvolle bouillon gebruikt zonder dat die te overheersend smaakt.