Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Risotto klassiek

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Risotto & Paella rice
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 5 dl groentebouillon
  • 50 g boter
  • 60 g versgemalen Parmezaanse kaas
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de ui en de look.
  • Stoof ze samen in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
  • Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  • Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
  • Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
  • Kruid ondertussen met peper.
  • De risotto is gaar als hij smeuïg is. Voeg er dan de boter bij , roer om en laat 5 minuten rusten.
  • Serveer en werk af met de kaas.


Tip:
Risotto is het lekkerst als je een smaakvolle bouillon gebruikt zonder dat die te overheersend smaakt.

Producten uit dit recept

Risotto Arborio
Bereidingstijd: 18-20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!