Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Risotto klassiek

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Risotto & Paella rice
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 5 dl groentebouillon
  • 50 g boter
  • 60 g versgemalen Parmezaanse kaas
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de ui en de look.
  • Stoof ze samen in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
  • Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  • Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
  • Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
  • Kruid ondertussen met peper.
  • De risotto is gaar als hij smeuïg is. Voeg er dan de boter bij , roer om en laat 5 minuten rusten.
  • Serveer en werk af met de kaas.


Tip:
Risotto is het lekkerst als je een smaakvolle bouillon gebruikt zonder dat die te overheersend smaakt.

Producten uit dit recept

Nutri-Score
Risotto Arborio
Bereidingstijd: 18-20'

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!