Spring naar de inhoud
Rijsttaart
45 min
8
Ingrediënten
- 250g Bosto Rice Flakes
- 1 kant-en-klare bladerdeeg taartbodem
- 3 eieren
- 1l melk
- 2 zakjes vanille suiker
- 2 snuifjes saffraan
- 4 eetlepels suiker
Bereiding
- Bak de taartbodem blind gedurende 12 minuten in een op 180° voorverwarmde oven .
- Breng de melk aan de kook met de vanillesuiker en de saffraan en voeg de Rice Flakes toe.
- Laat een 6 tal minuten zacht garen en roer regelmatig om.
- Klop ondertussen de eigelen schuimig op met de suiker. Klop de eiwitten apart op tot sneeuw.
- Haal de rijstpap van het vuur en laat 10 minuten afkoelen .
- Roer er dan eerst de eigelen onder en schep er nadien de eiwitten voorzichtig bij.
- Giet in de taart bodem en laat nog 15 minuten in de oven garen .
Producten uit dit recept
Dessert Rice