Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijsttaart op grootmoeders wijze

Ingrediënten

  • 170g Bosto rijst voor rijsttaart
  • 1 liter melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 40g margarine
  • 2 eieren
  • Saffraan

Bereiding

  • Breng 1 liter melk aan de kook met 2 zakjes vanillesuiker en saffraan.
  • Wanneer de melk kookt, voeg je er 170g rijst aan toe.
  • Laat 40 min. op een zacht vuurtje sudderen. Regelmatig omroeren.
  • Neem van het vuur en voeg suiker toe naar eigen smaak.
  • Laat het mengsel afkoelen en meng 40g margarine door de rijst.
  • Splits ondertussen het eiwit en het eigeel van 2 eieren.
  • Klop het eiwit op tot sneeuw.
  • Voeg de eigelen toe aan het geheel en voeg vervolgens ook voorzichtig het opgeklopte eiwit toe.
  • Giet alles in een bakvorm van ongeveer 27 cm doorsnede en bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 45 min.

Een heerlijke rijsttaart op grootmoeders wijze!

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.