Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijsttaart op grootmoeders wijze

Ingrediënten

  • 170g Bosto rijst voor rijsttaart
  • 1 liter melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 40g margarine
  • 2 eieren
  • Saffraan

Bereiding

  • Breng 1 liter melk aan de kook met 2 zakjes vanillesuiker en saffraan.
  • Wanneer de melk kookt, voeg je er 170g rijst aan toe.
  • Laat 40 min. op een zacht vuurtje sudderen. Regelmatig omroeren.
  • Neem van het vuur en voeg suiker toe naar eigen smaak.
  • Laat het mengsel afkoelen en meng 40g margarine door de rijst.
  • Splits ondertussen het eiwit en het eigeel van 2 eieren.
  • Klop het eiwit op tot sneeuw.
  • Voeg de eigelen toe aan het geheel en voeg vervolgens ook voorzichtig het opgeklopte eiwit toe.
  • Giet alles in een bakvorm van ongeveer 27 cm doorsnede en bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 45 min.

Een heerlijke rijsttaart op grootmoeders wijze!

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!