Rijsttaart op grootmoeders wijze
Ingrediënten
- 170g Bosto rijst voor rijsttaart
- 1 liter melk
- 2 zakjes vanillesuiker
- 40g margarine
- 2 eieren
- Saffraan
Bereiding
- Breng 1 liter melk aan de kook met 2 zakjes vanillesuiker en saffraan.
- Wanneer de melk kookt, voeg je er 170g rijst aan toe.
- Laat 40 min. op een zacht vuurtje sudderen. Regelmatig omroeren.
- Neem van het vuur en voeg suiker toe naar eigen smaak.
- Laat het mengsel afkoelen en meng 40g margarine door de rijst.
- Splits ondertussen het eiwit en het eigeel van 2 eieren.
- Klop het eiwit op tot sneeuw.
- Voeg de eigelen toe aan het geheel en voeg vervolgens ook voorzichtig het opgeklopte eiwit toe.
- Giet alles in een bakvorm van ongeveer 27 cm doorsnede en bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 45 min.
Een heerlijke rijsttaart op grootmoeders wijze!