Rijsttaart met appel, pistache en chocoladeschilfers
1u30min
Bosto / Recepten / Rijsttaart met appel, pistache en chocoladeschilfers
Rijsttaart met appel, pistache en chocoladeschilfers
Met dit Bosto product
Ingrediënten
4
personen
1u30min
200 g Bosto Dessert Rice
1,25 l volle melk
2 eieren
1 eidooier
130 g suiker
1 vanillestok
3 el honing
2 jonagold of gala appelen
15 g pistachenoten
15 g amandelen
10 g chocoladeschilfers
Extra: Springvorm met diameter ong. 20 cm
Bereiding
Giet de melk in een steelpan. Voeg er de 2 volledige eieren, het merg van de vanillestok, de suiker en de Bosto Dessert Rice aan toe. Meng alles goed door met een klopper en breng de mengeling op een middelmatig vuur aan de kook. Laat de rijstpap 30 minuten op een zacht vuur garen en roer regelmatig door.
Haal de pan van het vuur en laat een vijftal minuten rusten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Giet de rijstmengeling in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Snijd de appels eerst in 4, verwijder het klokhuis en snijd ze vervolgens in plakjes. Schik ze op de rijstmengeling.
Hak de pistachenoten en amandelen grof, strooi ze erover en besprenkel met de honing. Bak de taart een half uurtje in de oven en laat ze nadien 10 minuten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.
Laat de taart verder afkoelen op een rooster en strooi er net voor het serveren de chocoladeschilfers over.
Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Schrijf je nu in!
En je weet alles als eerste!
Rijsttaart met appel, pistache en chocoladeschilfers
Ingrediënten
4
personen
1u30min
200 g Bosto Dessert Rice
1,25 l volle melk
2 eieren
1 eidooier
130 g suiker
1 vanillestok
3 el honing
2 jonagold of gala appelen
15 g pistachenoten
15 g amandelen
10 g chocoladeschilfers
Extra: Springvorm met diameter ong. 20 cm
Bereiding
Giet de melk in een steelpan. Voeg er de 2 volledige eieren, het merg van de vanillestok, de suiker en de Bosto Dessert Rice aan toe. Meng alles goed door met een klopper en breng de mengeling op een middelmatig vuur aan de kook. Laat de rijstpap 30 minuten op een zacht vuur garen en roer regelmatig door.
Haal de pan van het vuur en laat een vijftal minuten rusten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Giet de rijstmengeling in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Snijd de appels eerst in 4, verwijder het klokhuis en snijd ze vervolgens in plakjes. Schik ze op de rijstmengeling.
Hak de pistachenoten en amandelen grof, strooi ze erover en besprenkel met de honing. Bak de taart een half uurtje in de oven en laat ze nadien 10 minuten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.
Laat de taart verder afkoelen op een rooster en strooi er net voor het serveren de chocoladeschilfers over.