Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijsttaart met bruine suiker en amandelen

Ingrediënten

  • 125 g Bosto Rice Flakes
  • 75 cl melk
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 snuifje saffraan
  • 2 eieren
  • 125 g bruine suiker
  • 75 g bloem
  • 50 g gemalen amandelen
  • 125 g boter
  • kaneel
  • 3 eetlepels hele gepelde amandelen

Bereiding

  • Breng de melk aan de kook met de suiker en de saffraan . Voeg er de Rice Flakes bij en laat een 6 tal minuten zachtjes sudderen.
  • Klop ondertussen de eigelen licht schuimig met de bruine suiker.
  • Voeg er de bloem en de gemalen amandelen bij en roer er dan de gesmolten boter bij. Kruid met kaneel .
  • Meng met de ondertussen lichtjes afgekoelde rijstpap .
  • Klop de eiwitten stevig op en spatel ze onder de bereiding.
  • Giet in een beboterde springvorm .
  • Schuif de taart in de op 180° graden voorverwarmde oven en laat 45 minuten garen.
  • Grill de hele amandelen in een pan zonder vetstof en verdeel ze over de taart.


Tip
Deze taart is het lekkerst als je ze een dag laat rusten

Producten uit dit recept

Dessert Rice
Bereidingstijd: 40'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!