Rijsttaart met bruine suiker en amandelen
Ingrediënten
- 125 g Bosto Rice Flakes
- 75 cl melk
- 1 zakje vanille suiker
- 1 snuifje saffraan
- 2 eieren
- 125 g bruine suiker
- 75 g bloem
- 50 g gemalen amandelen
- 125 g boter
- kaneel
- 3 eetlepels hele gepelde amandelen
Bereiding
- Breng de melk aan de kook met de suiker en de saffraan . Voeg er de Rice Flakes bij en laat een 6 tal minuten zachtjes sudderen.
- Klop ondertussen de eigelen licht schuimig met de bruine suiker.
- Voeg er de bloem en de gemalen amandelen bij en roer er dan de gesmolten boter bij. Kruid met kaneel .
- Meng met de ondertussen lichtjes afgekoelde rijstpap .
- Klop de eiwitten stevig op en spatel ze onder de bereiding.
- Giet in een beboterde springvorm .
- Schuif de taart in de op 180° graden voorverwarmde oven en laat 45 minuten garen.
- Grill de hele amandelen in een pan zonder vetstof en verdeel ze over de taart.
Tip
Deze taart is het lekkerst als je ze een dag laat rusten