Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijstsalade met spekjes, erwtjes en verse kruiden

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 1 blokje groentebouillon
  • 150 g erwtjes
  • 150 g spekjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamiek azijn
  • 1 eetlepel zachte mosterd
  • peper
  • 2 eetlepels gehakte verse tuinkruiden

Bereiding

  • Kook de rijst in de bouillon en voeg de erwtjes toe net voor het afgieten. Laat het water terug aan de kook komen en giet af. Laat in een ruime schaal afkoelen.
  • Bak de spekjes krokant en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Maak een saus van de azijn, de olie, de kruiden, de mosterd en de peper .
  • Meng de spekjes en de saus met de rijst en dien op.


Tip
Deze salade is lekker bij de barbecue of met een stukje gestoomde vis.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!