Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijstsalade met cashewnoten

Ingrediënten

  • 450 g Bosto Thaise rijst
  • 150 g rettich (witte zomerrammenas)
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2-3 eetlepels sesamolie
  • 3 bosuitjes in heel dunne ringetjes gesneden
  • 3 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 75 g verse panklare spinazie
  • 75 g grof gehakte gezouten cashewnoten

Bereiding

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil de rettich met een dunschiller en rasp het stuk op een mandolineschaaf of grove rasp in dunne reepjes.
  • Doe de rijst in een kom en schep de azijn en sesamolie met wat zout en versgemalen peper erdoor.
  • Schep dan de rettich, bosui en koriander erdoor.
  • Verdeel de spinazie over een platte schaal en schep de rijstsalade in het midden.
  • Strooi de cashewnoten erover.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!