Rijstfrittata met spinazie en broccoli
Ingrediënten
- 500 g Bosto Mix brown + quinoa + granen
- 300 g broccoliroosjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 grote tenen fijngehakte knoflook
- 500 g panklare spinazie
- 6 eieren
- 75 g vers geraspte Parmezaanse kaas
- 100 g Gorgonzola in stukjes gesneden
Bereiding
- Bereid de rijst met quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de broccoli in een pan met ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar.
- Spoel de broccoli in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
- Verwarm de olijfolie in een wok en fruit de knoflook zachtjes glazig.
- Meng de spinazie er hand voor hand door en laat op hoog vuur al omscheppend de blaadjes slinken. Laat de spinazie in een zeef uitlekken.
- Klop in een grote kom de eieren los met de Parmezaanse kaas en wat zout en versgemalen zwarte peper.
- Schep de rijst- en quinoamix en spinazie erdoor. Doe het mengsel in een grote, lage ingevette ovenschaal met olijfolie en druk de broccoliroosjes en de blokjes Gorgonzola erin.
- Schuif de schaal in de oven en bak de frittata in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Tip
Lekker met een frisse tomatensalade. Snijd rijpe tomaten in stukjes en meng ze met fijngehakte verse basilicum, ringetjes bosui, versgemalen zwarte peper, balsamicoazijn en geurige olijfolie.