Rijstdessert met mandarijntjes
Ingrediënten
- 125 g Bosto Dessertrijst
- 4 el suiker
- 750 ml melk
- 1 vanillestokje
- 6 mandarijntjes
- 2 el bruine rum (optioneel)
- 1 mespuntje kaneel
- 1 klontje boter
Bereiding
Zet de melk op samen met de dessertrijst en het doormidden gesneden vanillestokje en 2 el bruine rum (optioneel). Breng aan de kook en bereid verder zoals vermeld in de instructies op de verpakking. Voeg er aan het einde nog 2 el suiker aan toe. Laat afkoelen.
Snijd met een mes de schil van de mandarijnen. Neem de mandarijnen in je hand en snijd met een mes de partjes uit de mandarijn. Vang ook het sap op.
Doe een klontje boter in een steelpan en laat smelten. Doe hierin de partjes samen met het sap. Voeg er de resterende 2 el suiker aan toe en de kaneel. Als de suiker volledig is opgelost mag je de saus van het vuur halen.
Leg een bodempje van de saus in de glaasjes, schep er de rijstpap over en werk af met enkele partjes mandarijn.