Rijst a l’impératrice
Ingrediënten
- 250 g Bosto Dessert Rice
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1
- 5 l melk
- 4 eigelen
- 75 g suiker
- 2 blaadjes gelatine
- 0
- 5 l melk
- 1 vanillestok
- 1 klein potje abrikozen confituur
Bereiding
- Breng de 1,5 l melk aan de kook met de suiker en voeg er dan de rijst bij.
- Laat op een zacht vuur sudderen en roer regelmatig om.
- Maak ondertussen de vanilleroom : klop de eigelen met de suiker tot ze licht geel en schuimig zijn en laat de gelatine in koud water weken.
- Breng de melk aan de kook met de gespleten vanillestok en roer de kokende melk over de eigelen . Schraap het binnenste uit de vanillestok en voeg toe.
- Zet op een zacht vuur en laat onder voortdurend roeren indikken . Knijp de gelatine uit en doe ze in de warme bereiding smelten.
- Voeg de vanilleroom aan de gare rijst toe en giet in een schaal. Laat afkoelen en stort op een serveerschaal .
- Warm de abrikozen confituur op een zacht vuur op met het appelsien sap en mix eventueel om een gladde saus te bekomen.
- Giet over de rijst en dien op .
Tip
Wil je het echte traditionele gerecht maken zoals de Keizerin Eugenie ( vrouw van Napoleon III )het wilde, gebruik dan half room/half melk in plaats van melk en voeg er gekonfijte en in rum geweekte vruchten aan toe .