Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijst a l’impératrice

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Dessert Rice
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1
  • 5 l melk
  • 4 eigelen
  • 75 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 0
  • 5 l melk
  • 1 vanillestok
  • 1 klein potje abrikozen confituur

Bereiding

  • Breng de 1,5 l melk aan de kook met de suiker en voeg er dan de rijst bij.
  • Laat op een zacht vuur sudderen en roer regelmatig om.
  • Maak ondertussen de vanilleroom : klop de eigelen met de suiker tot ze licht geel en schuimig zijn en laat de gelatine in koud water weken.
  • Breng de melk aan de kook met de gespleten vanillestok en roer de kokende melk over de eigelen . Schraap het binnenste uit de vanillestok en voeg toe.
  • Zet op een zacht vuur en laat onder voortdurend roeren indikken . Knijp de gelatine uit en doe ze in de warme bereiding smelten.
  • Voeg de vanilleroom aan de gare rijst toe en giet in een schaal. Laat afkoelen en stort op een serveerschaal .
  • Warm de abrikozen confituur op een zacht vuur op met het appelsien sap en mix eventueel om een gladde saus te bekomen.
  • Giet over de rijst en dien op .


Tip
Wil je het echte traditionele gerecht maken zoals de Keizerin Eugenie ( vrouw van Napoleon III )het wilde, gebruik dan half room/half melk in plaats van melk en voeg er gekonfijte en in rum geweekte vruchten aan toe .

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.