Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijst a l’impératrice

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Dessert Rice
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1
  • 5 l melk
  • 4 eigelen
  • 75 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 0
  • 5 l melk
  • 1 vanillestok
  • 1 klein potje abrikozen confituur

Bereiding

  • Breng de 1,5 l melk aan de kook met de suiker en voeg er dan de rijst bij.
  • Laat op een zacht vuur sudderen en roer regelmatig om.
  • Maak ondertussen de vanilleroom : klop de eigelen met de suiker tot ze licht geel en schuimig zijn en laat de gelatine in koud water weken.
  • Breng de melk aan de kook met de gespleten vanillestok en roer de kokende melk over de eigelen . Schraap het binnenste uit de vanillestok en voeg toe.
  • Zet op een zacht vuur en laat onder voortdurend roeren indikken . Knijp de gelatine uit en doe ze in de warme bereiding smelten.
  • Voeg de vanilleroom aan de gare rijst toe en giet in een schaal. Laat afkoelen en stort op een serveerschaal .
  • Warm de abrikozen confituur op een zacht vuur op met het appelsien sap en mix eventueel om een gladde saus te bekomen.
  • Giet over de rijst en dien op .


Tip
Wil je het echte traditionele gerecht maken zoals de Keizerin Eugenie ( vrouw van Napoleon III )het wilde, gebruik dan half room/half melk in plaats van melk en voeg er gekonfijte en in rum geweekte vruchten aan toe .

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!