Skip to content
Filter icon Filter

Raapstamppot met quinoaburgers

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Quinoa
  • 1 (paddenstoelen) bouillonblokje
  • 1 kg aardappels ‘iets kruimig’
  • geschild en gehalveerd
  • 150-200 g gewassen en uitgelekte raapstelen
  • 200 g jongbelegen geraspte komijnkaas
  • 2 losgeklopte eieren
  • bloem of maïzena
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 el olijfolie

Bereiding

  • Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking met 200 ml water en het bouillonblokje.
  • Laat de quinoa in een grote kom snel afkoelen.
  • Meng de afgekoelde quinoa met geraspte komijnkaas, losgeklopt ei en wat peper naar smaak.
  • Vorm van het mengsel, 8 burgertjes van ca. 2 cm dikte.
  • Strooi een laagje bloem (of maïzena, glutenvrij) in een diep bord en wentel de burgertjes hierin om. Laat de burgertjes in de vriezer 10 min. opstijven.
  • Zet intussen de aardappels op met ruim water en kook ze gaar in 25 min. Snijd de raapstelen wat fijner.
  • Verhit 2 el olie in een pan en bak de quinoaburgertjes hierin aan beide kanten goudbruin, ongeveer ca. 3 min. per kant.
  • Verhit 1 el olie in een steelpan met dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin.
  • Giet de aardappels af, stamp ze grof en schep de raapstelen en uien erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de quinoaburgertjes bij de stamppot.

Tip
Maak de quinoaburgertjes de avond van te voren en bewaar ze in de koelkast

Producten uit dit recept

Bio Quinoa

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.