Raapstamppot met quinoaburgers
Ingrediënten
- 300 g Bosto Quinoa
- 1 (paddenstoelen) bouillonblokje
- 1 kg aardappels ‘iets kruimig’
- geschild en gehalveerd
- 150-200 g gewassen en uitgelekte raapstelen
- 200 g jongbelegen geraspte komijnkaas
- 2 losgeklopte eieren
- bloem of maïzena
- 1 gesnipperde ui
- 3 el olijfolie
Bereiding
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking met 200 ml water en het bouillonblokje.
- Laat de quinoa in een grote kom snel afkoelen.
- Meng de afgekoelde quinoa met geraspte komijnkaas, losgeklopt ei en wat peper naar smaak.
- Vorm van het mengsel, 8 burgertjes van ca. 2 cm dikte.
- Strooi een laagje bloem (of maïzena, glutenvrij) in een diep bord en wentel de burgertjes hierin om. Laat de burgertjes in de vriezer 10 min. opstijven.
- Zet intussen de aardappels op met ruim water en kook ze gaar in 25 min. Snijd de raapstelen wat fijner.
- Verhit 2 el olie in een pan en bak de quinoaburgertjes hierin aan beide kanten goudbruin, ongeveer ca. 3 min. per kant.
- Verhit 1 el olie in een steelpan met dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin.
- Giet de aardappels af, stamp ze grof en schep de raapstelen en uien erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de quinoaburgertjes bij de stamppot.
Tip
Maak de quinoaburgertjes de avond van te voren en bewaar ze in de koelkast