Quinoalunch met paprika en avocado
Ingrediënten
- 50 g Bosto Quinoa
- 2 el citroen- of limoensap
- 2 el olijfolie
- 1⁄2 tl pikante paprikapoeder
- 1⁄2 gele paprika in kleine blokjes
- 1⁄2 rode paprika in kleine blokjes
- 1⁄2 avocado
- verse koriander of bladpeterselie fijngehakt
- kerstomaatjes
- peper
- zout
- optioneel: wrap
- optioneel: tortillachips of zoute popcorn (zie tip)
Bereiding
- Spoel de quinoa in een zeef met ruim water. Kook de quinoa in een steelpan met 100 ml water en wat zout in 8 minuten beetgaar. Laat de quinoa van het vuur afgedekt nog 10 minuten doorgaren.
- Klop in een kom één eetlepel citroen- of limoensap met de olijfolie, paprikapoeder en wat zout en peper tot een dressing en schep de warme quinoa erdoor. Schep ook de paprikablokjes erdoor. Laat de salade afkoelen.
- Haal de schil van de halve avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes. Sprenkel er citroen- of limoensap over tegen het verkleuren.
- Schep de koriander door de quinoasalade. Doe de salade in een bewaardoos. Garneer met plakjes avocado en gehalveerde kerstomaatjes. Bewaar de lunchsalade tot gebruik best in de koelkast.
Tip:
Neem apart een tortilla mee en maak er vlak voor het lunchen een wrap van met de quinoasalade. Of neem in een klein bakje wat tortillachips of zoute popcorn voor bij de salade mee.