Quinoa met gegrilde kip, feta, avocado en tomaten uit de oven
Ingrediënten
- 2 cups Bosto gestoomde quinoa voor in de microgolf
- 2 kipfilets of 300 g kip
- 100 g feta
- Een bosje koriander
- 1 avocado
- 1 bakje trostomaatjes
- Olijfolie
- Sesamolie
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220° C.
- Snij de kipfilet in reepjes.
- Leg de trostomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Zet de tomaten 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze openbarsten en er sap vrijkomt.
- Grill ondertussen de kip. Kruid met peper en zout.
- Bereid de quinoa: zet 90 seconden in de microgolf, op 900 W.
- Snij de avocado in reepjes.
- Verdeel de gare quinoa over het bord en besprenkel met sesamolie. Schep de gegrilde kip op de quinoa en leg er een trosje tomaten bij.
- Schik de avocado op het bord, verkruimel de feta en breng op smaak met peper van de molen en blaadjes koriander.