Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Quinoa met gegrilde kip, feta, avocado en tomaten uit de oven

Ingrediënten

  • 2 cups Bosto gestoomde quinoa voor in de microgolf
  • 2 kipfilets of 300 g kip
  • 100 g feta
  • Een bosje koriander
  • 1 avocado
  • 1 bakje trostomaatjes
  • Olijfolie
  • Sesamolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220° C. 
  • Snij de kipfilet in reepjes. 
  • Leg de trostomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout. 
  • Zet de tomaten 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze openbarsten en er sap vrijkomt.
  • Grill ondertussen de kip. Kruid met peper en zout.
  • Bereid de quinoa: zet 90 seconden in de microgolf, op 900 W. 
  • Snij de avocado in reepjes. 
  • Verdeel de gare quinoa over het bord en  besprenkel met sesamolie. Schep de gegrilde kip op de quinoa en leg er een trosje tomaten bij. 
  • Schik de avocado op het bord, verkruimel de feta en breng op smaak met peper van de molen en blaadjes koriander. 

 

Producten uit dit recept

Bio Quinoa
Bereidingstijd: 10'
Quinoa wit
Bereidingstijd: 10'
Bosto - verpakking Quinoa 3 kleuren
Quinoa 3 kleuren
Bereidingstijd: 10'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.