Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Quinoa met gegrilde kip, feta, avocado en tomaten uit de oven

Ingrediënten

  • 2 cups Bosto gestoomde quinoa voor in de microgolf
  • 2 kipfilets of 300 g kip
  • 100 g feta
  • Een bosje koriander
  • 1 avocado
  • 1 bakje trostomaatjes
  • Olijfolie
  • Sesamolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220° C. 
  • Snij de kipfilet in reepjes. 
  • Leg de trostomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout. 
  • Zet de tomaten 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze openbarsten en er sap vrijkomt.
  • Grill ondertussen de kip. Kruid met peper en zout.
  • Bereid de quinoa: zet 90 seconden in de microgolf, op 900 W. 
  • Snij de avocado in reepjes. 
  • Verdeel de gare quinoa over het bord en  besprenkel met sesamolie. Schep de gegrilde kip op de quinoa en leg er een trosje tomaten bij. 
  • Schik de avocado op het bord, verkruimel de feta en breng op smaak met peper van de molen en blaadjes koriander. 

 

Producten uit dit recept

Nutri-Score
Bio Quinoa
Bereidingstijd: 10'
Nutri-Score
Quinoa wit
Bereidingstijd: 10'
bosto quinoa 3 kleuren
Nutri-Score
Quinoa 3 kleuren
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!