Quinoa gehaktballetjes en geroosterde tomatenketchup
4 min
Ingrediënten
- 100 g Bosto Quinoa
- 500 g varkensgehakt
- 2 fijngesneden sjalotjes
- 4 teentjes look
- fijngehakt
- 2 teentjes look (ongepeld)
- 1 ei
- ½ tl zwarte peper
- ½ tl cayennepoeder
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl oregano
- 1 mespuntje kaneelpoeder
- 9 trostomaten
- 1 ui
- 1 Spaanse peper
- fleur de sel
Bereiding
- Kook de Bosto Quinoa volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen.
- Verwarm de grill.
- Snijd de tomaten in grove stukken en de ui in vier. Leg ze samen met de Spaanse peper en de look op bakpapier en zet onder de grill. Laat 7 tot 10 minuten grillen tot de tomaten en de pepers zwartgeblakerd zijn.
- Doe ze voorzichtig in een plastic zakje en sluit het af. Laat 10 minuutjes afkoelen. Verwijder dan de zwarte schillen van de paprika en de tomaten.
- Pel de look en snijd de hoedjes van de peper.
- Doe alles in de blender. Kruid met 1 tl zout. Pureer tot een gladde massa.
- Verwarm de oven voor tot 225 °C.
- Meng het gehakt met de quinoa, het ei en alle kruiden en specerijen. Rol er balletjes van ter grootte van een golfballetje.
- Leg ze op bakpapier. Bak 12 tot 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zien.
- Serveer met de verse ketchup.
Tip: Deze balletjes zijn ook koud heerlijk: tussen een broodje met wat van de ketchup, sla en andere groentjes.