Skip to content
Filter icon Filter

Quinoa gehaktballetjes en geroosterde tomatenketchup

Ingrediënten

  • 100 g Bosto Quinoa
  • 500 g varkensgehakt
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 4 teentjes look
  • fijngehakt
  • 2 teentjes look (ongepeld)
  • 1 ei
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl cayennepoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl oregano
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 9 trostomaten
  • 1 ui
  • 1 Spaanse peper
  • fleur de sel

Bereiding

  • Kook de Bosto Quinoa volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen.
  • Verwarm de grill.
  • Snijd de tomaten in grove stukken en de ui in vier. Leg ze samen met de Spaanse peper en de look op bakpapier en zet onder de grill. Laat 7 tot 10 minuten grillen tot de tomaten en de pepers zwartgeblakerd zijn.
  • Doe ze voorzichtig in een plastic zakje en sluit het af. Laat 10 minuutjes afkoelen. Verwijder dan de zwarte schillen van de paprika en de tomaten.
  • Pel de look en snijd de hoedjes van de peper.
  •  Doe alles in de blender. Kruid met 1 tl zout. Pureer tot een gladde massa.
  • Verwarm de oven voor tot 225 °C.
  • Meng het gehakt met de quinoa, het ei en alle kruiden en specerijen. Rol er balletjes van ter grootte van een golfballetje.
  • Leg ze op bakpapier. Bak 12 tot 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zien.
  • Serveer met de verse ketchup.

Tip: Deze balletjes zijn ook koud heerlijk: tussen een broodje met wat van de ketchup, sla en andere groentjes.

Producten uit dit recept

Bio Quinoa

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.