Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Pompoenstoofpotje met kip en doperwtjesrijst

Ingrediënten

  • 300 g Bosto snelkookrijst
  • 1 kleine oranje pompoen
  • 300 g kipfiletblokjes
  • 1 miniblikje (150 g) doperwten
  • olie om in te bakken
  • 3 el pindakaas
  • 3 el zoete ketjap manis of Kikkomansaus

Bereiding

  • Was en halveer de pompoen, schep de zaden en draden eruit. Hak de pompoen in stukken.
  • Verhit in een pan een scheutje olie op hoog vuur en roerbak hierin de kipfiletblokjes bruin in 5 min.
  • Voeg de ui toe en roerbak 1 min.
  • Voeg de pompoen, pindakaas, ketjap en 400 ml water toe en roer alles door elkaar.
  • Breng aan de kook met het deksel op de pan, op een laag vuurtje gedurende 10-15 min.
  • Voeg peper en eventueel wat zout toe.
  • Kook de Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de doperwten af en roer ze door de rijst.
  • Verwarm de rijst afgedekt nog 1 min. op een zacht vuur.
  • Serveer de kip-pompoenstoof met de doperwtenrijst.

Tip

  • Lekker Oosters? Vervang het water bij de pompoenstoof door 1 pakje (200 ml) kokosmelk.
  • Niet zo blikkerig? Vervang de doperwtjes uit blik door 150 g verse doperwtjes en kook ze samen met de rijst.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.