Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Pompoenstoofpotje met kip en doperwtjesrijst

Ingrediënten

  • 300 g Bosto snelkookrijst
  • 1 kleine oranje pompoen
  • 300 g kipfiletblokjes
  • 1 miniblikje (150 g) doperwten
  • olie om in te bakken
  • 3 el pindakaas
  • 3 el zoete ketjap manis of Kikkomansaus

Bereiding

  • Was en halveer de pompoen, schep de zaden en draden eruit. Hak de pompoen in stukken.
  • Verhit in een pan een scheutje olie op hoog vuur en roerbak hierin de kipfiletblokjes bruin in 5 min.
  • Voeg de ui toe en roerbak 1 min.
  • Voeg de pompoen, pindakaas, ketjap en 400 ml water toe en roer alles door elkaar.
  • Breng aan de kook met het deksel op de pan, op een laag vuurtje gedurende 10-15 min.
  • Voeg peper en eventueel wat zout toe.
  • Kook de Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de doperwten af en roer ze door de rijst.
  • Verwarm de rijst afgedekt nog 1 min. op een zacht vuur.
  • Serveer de kip-pompoenstoof met de doperwtenrijst.

Tip

  • Lekker Oosters? Vervang het water bij de pompoenstoof door 1 pakje (200 ml) kokosmelk.
  • Niet zo blikkerig? Vervang de doperwtjes uit blik door 150 g verse doperwtjes en kook ze samen met de rijst.

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!