Pompoenstoofpotje met kip en doperwtjesrijst
Ingrediënten
- 300 g Bosto snelkookrijst
- 1 kleine oranje pompoen
- 300 g kipfiletblokjes
- 1 miniblikje (150 g) doperwten
- olie om in te bakken
- 3 el pindakaas
- 3 el zoete ketjap manis of Kikkomansaus
Bereiding
- Was en halveer de pompoen, schep de zaden en draden eruit. Hak de pompoen in stukken.
- Verhit in een pan een scheutje olie op hoog vuur en roerbak hierin de kipfiletblokjes bruin in 5 min.
- Voeg de ui toe en roerbak 1 min.
- Voeg de pompoen, pindakaas, ketjap en 400 ml water toe en roer alles door elkaar.
- Breng aan de kook met het deksel op de pan, op een laag vuurtje gedurende 10-15 min.
- Voeg peper en eventueel wat zout toe.
- Kook de Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de doperwten af en roer ze door de rijst.
- Verwarm de rijst afgedekt nog 1 min. op een zacht vuur.
- Serveer de kip-pompoenstoof met de doperwtenrijst.
Tip
- Lekker Oosters? Vervang het water bij de pompoenstoof door 1 pakje (200 ml) kokosmelk.
- Niet zo blikkerig? Vervang de doperwtjes uit blik door 150 g verse doperwtjes en kook ze samen met de rijst.