Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Pompoenstoofpotje met kip en doperwtjesrijst

Ingrediënten

  • 300 g Bosto snelkookrijst
  • 1 kleine oranje pompoen
  • 300 g kipfiletblokjes
  • 1 miniblikje (150 g) doperwten
  • olie om in te bakken
  • 3 el pindakaas
  • 3 el zoete ketjap manis of Kikkomansaus

Bereiding

  • Was en halveer de pompoen, schep de zaden en draden eruit. Hak de pompoen in stukken.
  • Verhit in een pan een scheutje olie op hoog vuur en roerbak hierin de kipfiletblokjes bruin in 5 min.
  • Voeg de ui toe en roerbak 1 min.
  • Voeg de pompoen, pindakaas, ketjap en 400 ml water toe en roer alles door elkaar.
  • Breng aan de kook met het deksel op de pan, op een laag vuurtje gedurende 10-15 min.
  • Voeg peper en eventueel wat zout toe.
  • Kook de Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de doperwten af en roer ze door de rijst.
  • Verwarm de rijst afgedekt nog 1 min. op een zacht vuur.
  • Serveer de kip-pompoenstoof met de doperwtenrijst.

Tip

  • Lekker Oosters? Vervang het water bij de pompoenstoof door 1 pakje (200 ml) kokosmelk.
  • Niet zo blikkerig? Vervang de doperwtjes uit blik door 150 g verse doperwtjes en kook ze samen met de rijst.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!