Poké bowl met zalm en avocado
Ingrediënten
- 200 g Bosto Poké Bowl Rice
- 100ml rijstazijn
- 1 avocado
- verse zalmfilet (zonder vel): in kleine blokjes
- (geroosterde) sesamzaadjes
- optioneel: sojasaus
Bereiding
- Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Roer 2/3de van de rijstazijn door de reeds opgewarmde rijst. Laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
- Snijd de avocado in blokjes.
- Snijd de zalm in blokjes, indien nog niet voorgesneden.
- Vul een kom met de rijst, zalm en avocado en strooi er sesamzaadjes over.
- Voor de liefhebbers: ook lekker met sojasaus.
TIP: Hoe weet je wanneer jouw avocado rijp is of niet?
- Duw zachtjes op de schil, want de schil van een rijpe avocado geeft lichtjes mee.
- Haal voorzichtig het steeltje van de avocado. Als er een groen bolletje onder zit, is de avocado rijp. Een bruin bolletje betekent een overrijpe avocado.