Spring naar de inhoud
Poké bowl met tataki
4
Ingrediënten
- 300 g Bosto Poké Bowl Rice
- 300 g filet pur
- 120 g edamameboontjes
- 8 radijzen
- 16 kerstomaatjes in verschillende kleuren
- Scheuten van radijs
- 2 lente-ui
- 2 el pompoenpitten
- 2 el zonnebloempitten
- 2 el rijstazijn
- 1 el olijfolie
- 1 kl balsamicoazijn
- 2 el gebrande sesamzaadjes
- 3 el olijfolie
- 3 el sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 2 el agavesiroop
- 2 cm gember
- 1 teentje look
Bereiding
- Maak eerst de marinade:
Meng alle vloeibare ingrediënten in een kommetje en pers de look erbij. Rasp de gember en pers het sap tussen je vingers uit de rasp in het kommetje.
- Schroei het vlees dicht aan elke zijde en laat het minstens een kwartier marineren. Wentel het vlees vervolgens in de sesamzaadjes en snijd het in dunne plakjes.
- Kook ondertussen de Bosto Poké Bowl Rice zoals vermeld op de verpakking.
- Snijd de radijzen in plakjes en breng ze op smaak met de rijstazijn en peper.
- Spoel de kerstomaatjes en snijd ze in 2. Breng ze op smaak met de olijfolie en de balsamicoazijn, peper en zout.
- Snijd de lente-ui in fijne ringen.
- Verdeel de rijst over 4 kommetjes. Schik er de plakjes vlees, de edamame, de radijzen en kerstomaatjes op. Werk af met de pitjes en de radijzenscheuten.