Skip to content
Filter icon Filter

Poké bowl met tataki

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Poké Bowl Rice
  • 300 g filet pur
  • 120 g edamameboontjes
  • 8 radijzen
  • 16 kerstomaatjes in verschillende kleuren
  • Scheuten van radijs
  • 2 lente-ui
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl balsamicoazijn
  • 2 el gebrande sesamzaadjes
  • Marinade voor de tataki:
  • 3 el olijfolie
  • 3 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el agavesiroop
  • 2 cm gember
  • 1 teentje look

Bereiding

  • Maak eerst de marinade:
    Meng alle vloeibare ingrediënten in een kommetje en pers de look erbij. Rasp de gember en pers het sap tussen je vingers uit de rasp in het kommetje.
  • Schroei het vlees dicht aan elke zijde en laat het minstens een kwartier marineren. Wentel het vlees vervolgens in de sesamzaadjes en snijd het in dunne plakjes.
  • Kook ondertussen de Bosto Poké Bowl Rice zoals vermeld op de verpakking.
  • Snijd de radijzen in plakjes en breng ze op smaak met de rijstazijn en peper.
  • Spoel de kerstomaatjes en snijd ze in 2. Breng ze op smaak met de olijfolie en de balsamicoazijn, peper en zout.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen.
  • Verdeel de rijst over 4 kommetjes. Schik er de plakjes vlees, de edamame, de radijzen en kerstomaatjes op. Werk af met de pitjes en de radijzenscheuten.

Producten uit dit recept

Poké Bowl Rice
Bereidingstijd: 15'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.