Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Poké bowl met tataki

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Poké Bowl Rice
  • 300 g filet pur
  • 120 g edamameboontjes
  • 8 radijzen
  • 16 kerstomaatjes in verschillende kleuren
  • Scheuten van radijs
  • 2 lente-ui
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl balsamicoazijn
  • 2 el gebrande sesamzaadjes
  • Marinade voor de tataki:
  • 3 el olijfolie
  • 3 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el agavesiroop
  • 2 cm gember
  • 1 teentje look

Bereiding

  • Maak eerst de marinade:
    Meng alle vloeibare ingrediënten in een kommetje en pers de look erbij. Rasp de gember en pers het sap tussen je vingers uit de rasp in het kommetje.
  • Schroei het vlees dicht aan elke zijde en laat het minstens een kwartier marineren. Wentel het vlees vervolgens in de sesamzaadjes en snijd het in dunne plakjes.
  • Kook ondertussen de Bosto Poké Bowl Rice zoals vermeld op de verpakking.
  • Snijd de radijzen in plakjes en breng ze op smaak met de rijstazijn en peper.
  • Spoel de kerstomaatjes en snijd ze in 2. Breng ze op smaak met de olijfolie en de balsamicoazijn, peper en zout.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen.
  • Verdeel de rijst over 4 kommetjes. Schik er de plakjes vlees, de edamame, de radijzen en kerstomaatjes op. Werk af met de pitjes en de radijzenscheuten.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!