Pilavrijst met kip, appelsien en noten
Ingrediënten
- 250 g Bosto Snelkookrijst
- 2 uien
- 2 wortelen
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels suiker
- 1 snuif saffraan
- 2 stukken gekonfijte appelsienschil
- 1 appelsien
- 600 g kipfilet
- 3 eetlepels amandelen
Bereiding
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snipper de ui en snij de wortelen in zeer kleine stukjes . Stoof ze samen aan in de olie met de suiker en de saffraan en roer er de in stukjes gesneden gekonfijte appelsien bij .
- Pers het sap uit de appelsien en giet in de pan.
- Stoom ondertussen de kipfilet in een bodempje water en snijd in kleine stukjes.
- Giet de rijst af , meng met de ui bereiding en voeg de amandelen toe.
- Schik er de stukjes kip bij en dien op
Tip
Deze bereiding kan je ook perfect klaar maken met een restje kalkoengebraad.