Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Pilavrijst met kip, appelsien en noten

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 snuif saffraan
  • 2 stukken gekonfijte appelsienschil
  • 1 appelsien
  • 600 g kipfilet
  • 3 eetlepels amandelen

Bereiding

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snipper de ui en snij de wortelen in zeer kleine stukjes . Stoof ze samen aan in de olie met de suiker en de saffraan en roer er de in stukjes gesneden gekonfijte appelsien bij .
  • Pers het sap uit de appelsien en giet in de pan.
  • Stoom ondertussen de kipfilet in een bodempje water en snijd in kleine stukjes.
  • Giet de rijst af , meng met de ui bereiding en voeg de amandelen toe.
  • Schik er de stukjes kip bij en dien op


Tip
Deze bereiding kan je ook perfect klaar maken met een restje kalkoengebraad.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!