Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Pilav rijst met lamsgehakt, curry en ui

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Brown Rice
  • 4 uien
  • 2 teentjes look
  • 5 eetlepels olie
  • 1 blad laurier
  • 6 dl groentebouillon
  • 400 g gehakt lamsvlees
  • currypoeder
  • 4 eetlepels cashewnoten
  • 1 eetlepel gehakte peterselie

Bereiding

  • Pel en snipper de uien.
  • Doe 1 van de uien in een pot met de gepelde en versnipperde look en laat deze in 2 eetlepels olie stoven
  • Voeg er de rijst bij en laat glazig bakken
  • Voeg het laurierblad en de bouillon erbij en laat op een zacht vuur garen
  • Bak de rest van de uien en de rest van de olie met het vlees los in een pan .
  • Kruid met curry en houd warm.
  • Bak de cashewnoten goudgeel in een pan zonder vetstof.
  • Schik de rijst in de borden en verdeel er het vlees, de noten en de peterselie over.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!