Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Pilav met linzen

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 2 kopjes linzen
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 4 eetlepels rozijntjes
  • 4 eetlepels amandelen
  • paprika poeder

Bereiding

  • Laat de linzen 10 minuten weken in lauw water
  • Spoel ze grondig en meng ze met de rijst .
  • Breng ruim veel water aan de kook en kook ze samen gaar
  • Pel en snipper ondertussen de ui en stoof deze in de olie op een zacht vuur met de rozijntjes
  • Dompel de amandelen in kokend water en spoel ze onder koud water en pel ze.
  • Voeg ze in de pan met de ui en de rozijnen toe en kruid met paprika poeder.
  • Laat de linzen en de rijst goed uitlekken en roerbak ze in de pan met de rozijnen en de amandelen


Tip:
Dit gerecht is ook lekker als koud bijgerecht aan de barbecue .
Je kan de linzen en de rijst ook in bouillon koken . Voeg daarvoor een bouillonblokje toe aan het kookwater.

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!