Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Pilav met linzen

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 2 kopjes linzen
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 4 eetlepels rozijntjes
  • 4 eetlepels amandelen
  • paprika poeder

Bereiding

  • Laat de linzen 10 minuten weken in lauw water
  • Spoel ze grondig en meng ze met de rijst .
  • Breng ruim veel water aan de kook en kook ze samen gaar
  • Pel en snipper ondertussen de ui en stoof deze in de olie op een zacht vuur met de rozijntjes
  • Dompel de amandelen in kokend water en spoel ze onder koud water en pel ze.
  • Voeg ze in de pan met de ui en de rozijnen toe en kruid met paprika poeder.
  • Laat de linzen en de rijst goed uitlekken en roerbak ze in de pan met de rozijnen en de amandelen


Tip:
Dit gerecht is ook lekker als koud bijgerecht aan de barbecue .
Je kan de linzen en de rijst ook in bouillon koken . Voeg daarvoor een bouillonblokje toe aan het kookwater.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.