Pilav met linzen
Ingrediënten
- 250 g Bosto Snelkookrijst
- 2 kopjes linzen
- 2 uien
- 2 eetlepels olie
- 4 eetlepels rozijntjes
- 4 eetlepels amandelen
- paprika poeder
Bereiding
- Laat de linzen 10 minuten weken in lauw water
- Spoel ze grondig en meng ze met de rijst .
- Breng ruim veel water aan de kook en kook ze samen gaar
- Pel en snipper ondertussen de ui en stoof deze in de olie op een zacht vuur met de rozijntjes
- Dompel de amandelen in kokend water en spoel ze onder koud water en pel ze.
- Voeg ze in de pan met de ui en de rozijnen toe en kruid met paprika poeder.
- Laat de linzen en de rijst goed uitlekken en roerbak ze in de pan met de rozijnen en de amandelen
Tip:
Dit gerecht is ook lekker als koud bijgerecht aan de barbecue .
Je kan de linzen en de rijst ook in bouillon koken . Voeg daarvoor een bouillonblokje toe aan het kookwater.