Peruaanse arroz con leche
Ingrediënten
- 100 g Bosto Dessertrijst
- 750 ml volle melk
- 125 ml slagroom
- sap en geraspte schil van 1 sinaasappel
- 1 vanillestokje
- 4 eetlepels suiker
- 1 kaneelstokje
- 2 theelepels gemalen kaneel
Bereiding
- Breng in een pan de melk met de room aan de kook en roer de rijst met het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, de vanille en de suiker erdoor. Steek het kaneelstokje er in.
- Breng het geheel opnieuw aan de kook en kook de rijst in 40 minuten zachtjes gaar. Roer regelmatig.
- Laat de rijst afkoelen tot lauwwarm. Roer regelmatig zodat er geen vel op komt.
- Schep de lauwe rijst in vier grote glazen.
- Zet de glazen in de koelkast en laat de rijst koud worden.
- Bestrooi de rijst voor het serveren met wat kaneel.
Tip
Sprenkel voor het opdienen wat sinaasappellikeur over de arroz con leche en strooi er dan wat kaneel over.