Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Pakistaanse rijstschotel van bruine rijst met garnalen en spinazie

Ingrediënten

  • 250 gr Bosto Brown Rice
  • 5 peulen kardemom
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 dosis saffraan
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 4 eetlepels olie
  • 8 kleine aardappelen
  • 2 cm verse gember
  • chilipoeder
  • zwarte peper
  • kurkuma
  • komijnpoeder
  • 1 kg verse spinazie
  • 800 g zoetwatergarnalen
  • 50 gr amandelschilfers

Bereiding

  • Kook de rijst in kokend water gaar dat je met de kardemom, kruidnagels, kaneelstokje en saffraan op smaak hebt gebracht.
  • Pel ondertussen de uien en snijd ze in maantjes .
  • Pel en snipper de look fijn .
  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes .
  • Doe ze met de ui en de look in een ruime pot met 4 eetlepels olie zacht kleuren.
  • Kruid ze ondertussen met de geraspte gember ,chilipoeder, zwarte peper , kurkuma en komijnpoeder.
  • Doe er spinazie bij en laat samen garen.
  • Bak de garnalen in een beetje vetstof gaar en laat de amandelen kleuren in een pan zonder vetstof .
  • Meng de rijst voorzichtig met de groenten , schik er de garnalen op en werk af met de amandelen.


Tip
Kan je alle kruiden niet vinden vervang de verse gember door 2 eetlepels gemberpoeder en de andere kruiden door gele currypasta of poeder.

Producten uit dit recept

Brown
Bereidingstijd: 20'
Bio Brown
Bereidingstijd: 20'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.