Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Pakistaanse rijstschotel van bruine rijst met garnalen en spinazie

Ingrediënten

  • 250 gr Bosto Brown Rice
  • 5 peulen kardemom
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 dosis saffraan
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 4 eetlepels olie
  • 8 kleine aardappelen
  • 2 cm verse gember
  • chilipoeder
  • zwarte peper
  • kurkuma
  • komijnpoeder
  • 1 kg verse spinazie
  • 800 g zoetwatergarnalen
  • 50 gr amandelschilfers

Bereiding

  • Kook de rijst in kokend water gaar dat je met de kardemom, kruidnagels, kaneelstokje en saffraan op smaak hebt gebracht.
  • Pel ondertussen de uien en snijd ze in maantjes .
  • Pel en snipper de look fijn .
  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes .
  • Doe ze met de ui en de look in een ruime pot met 4 eetlepels olie zacht kleuren.
  • Kruid ze ondertussen met de geraspte gember ,chilipoeder, zwarte peper , kurkuma en komijnpoeder.
  • Doe er spinazie bij en laat samen garen.
  • Bak de garnalen in een beetje vetstof gaar en laat de amandelen kleuren in een pan zonder vetstof .
  • Meng de rijst voorzichtig met de groenten , schik er de garnalen op en werk af met de amandelen.


Tip
Kan je alle kruiden niet vinden vervang de verse gember door 2 eetlepels gemberpoeder en de andere kruiden door gele currypasta of poeder.

Producten uit dit recept

Brown
Bereidingstijd: 20'
Bio Brown
Bereidingstijd: 20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!