Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Paddenstoelenrisotto met broccoli en parmaham

Ingrediënten

  • 175 g Bosto Mediterraneo Risotto & Paella Rijst
  • 1½ eetlepels olijfolie
  • 4 reepjes Parmaham of andere rauwe ham
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 200 g gemengde paddenstoelen in grove stukken gesneden
  • 150g broccoli in kleine roosjes gesneden
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak de reepjes ham knapperig. Laat de reepjes op keukenpapier uitlekken.
  • Schep de ui, paddenstoelen en broccoli door het bakvet. Voeg 2 eetlepels water toe en bak de groenten 2 minuten.
  • Schep de Bosto risotto rijst erdoor en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer tot slot de boter en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
  • Serveer de paddenstoelenrisotto in diepe borden. Strooi er nog wat kaas over en leg de reepjes ham erop.

Tip

  • Bak de paddenstoelen in een andere pan en verdeel ze met de Parmezaanse kaas over de risotto in de borden. Leg daarna de ham erop.
  • Verdubbel voor 4 personen de hoeveelheden en gebruik een grote wok of braadpan.

Producten uit dit recept

Bosto, riso carnaroli, risotto, bosto rijst, bosto product
Nutri-Score
Risotto Riso Carnaroli
Bereidingstijd: 18-20'
Nutri-Score
Risotto Arborio
Bereidingstijd: 18-20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!