Paddenstoelenrisotto met broccoli en parmaham
Ingrediënten
- 175 g Bosto Mediterraneo Risotto & Paella Rijst
- 1½ eetlepels olijfolie
- 4 reepjes Parmaham of andere rauwe ham
- 1 kleine gesnipperde ui
- 200 g gemengde paddenstoelen in grove stukken gesneden
- 150g broccoli in kleine roosjes gesneden
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
Bereiding
- Verwarm de olijfolie in een pan en bak de reepjes ham knapperig. Laat de reepjes op keukenpapier uitlekken.
- Schep de ui, paddenstoelen en broccoli door het bakvet. Voeg 2 eetlepels water toe en bak de groenten 2 minuten.
- Schep de Bosto risotto rijst erdoor en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer tot slot de boter en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
- Serveer de paddenstoelenrisotto in diepe borden. Strooi er nog wat kaas over en leg de reepjes ham erop.
Tip
- Bak de paddenstoelen in een andere pan en verdeel ze met de Parmezaanse kaas over de risotto in de borden. Leg daarna de ham erop.
- Verdubbel voor 4 personen de hoeveelheden en gebruik een grote wok of braadpan.