Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Oosterse wok met voorgestoomde basmati

Ingrediënten

  • 300g Bosto voorgestoomde basmati
  • 1 bussel lente-ui
  • 1 grote of 2 kleine paksoi
  • 200g shiitaké
  • 100g beukenzwammen
  • 100g sojascheuten
  • 1 mespunt sambal oelek
  • 25g cashewnoten
  • 3 el olie
  • 400g borstfilet in blokjes
  • 2 el honing
  • 4 el sojasaus
  • 1 kl sesamolie
  • Sap van 1/2 limoen
  • 1 teentje look
  • 1 bussel koriander

Bereiding

  • Meng de honing, sojasaus, limoensap, sesamolie en look.
  • Spoel en snijd de paksoi en champignons in hapklare stukken. Snijd de lente-ui in 3 stukken.
  • Verhit olie in een wok en bak de kip kort aan op een hoog vuur.
  • Kruid met peper en zout. Als ze goed gekorst zijn, haal ze dan uit de pan en zet ze apart.
  • Roerbak de groenten tot ze beetgaar zijn.
  • Meng de sambal en de rijst door de groenten.
  • Voeg de kippenblokjes en de saus toe, meng goed en laat nog even garen.
  • Werk af met de koriander.

 

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!