Skip to content
Filter icon Filter

Oosterse wok met voorgestoomde basmati

Ingrediënten

  • 300g Bosto voorgestoomde basmati
  • 1 bussel lente-ui
  • 1 grote of 2 kleine paksoi
  • 200g shiitaké
  • 100g beukenzwammen
  • 100g sojascheuten
  • 1 mespunt sambal oelek
  • 25g cashewnoten
  • 3 el olie
  • 400g borstfilet in blokjes
  • 2 el honing
  • 4 el sojasaus
  • 1 kl sesamolie
  • Sap van 1/2 limoen
  • 1 teentje look
  • 1 bussel koriander

Bereiding

  • Meng de honing, sojasaus, limoensap, sesamolie en look.
  • Spoel en snijd de paksoi en champignons in hapklare stukken. Snijd de lente-ui in 3 stukken.
  • Verhit olie in een wok en bak de kip kort aan op een hoog vuur.
  • Kruid met peper en zout. Als ze goed gekorst zijn, haal ze dan uit de pan en zet ze apart.
  • Roerbak de groenten tot ze beetgaar zijn.
  • Meng de sambal en de rijst door de groenten.
  • Voeg de kippenblokjes en de saus toe, meng goed en laat nog even garen.
  • Werk af met de koriander.

 

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.