Oosterse wok met voorgestoomde basmati
Ingrediënten
- 300g Bosto voorgestoomde basmati
- 1 bussel lente-ui
- 1 grote of 2 kleine paksoi
- 200g shiitaké
- 100g beukenzwammen
- 100g sojascheuten
- 1 mespunt sambal oelek
- 25g cashewnoten
- 3 el olie
- 400g borstfilet in blokjes
- 2 el honing
- 4 el sojasaus
- 1 kl sesamolie
- Sap van 1/2 limoen
- 1 teentje look
- 1 bussel koriander
Bereiding
- Meng de honing, sojasaus, limoensap, sesamolie en look.
- Spoel en snijd de paksoi en champignons in hapklare stukken. Snijd de lente-ui in 3 stukken.
- Verhit olie in een wok en bak de kip kort aan op een hoog vuur.
- Kruid met peper en zout. Als ze goed gekorst zijn, haal ze dan uit de pan en zet ze apart.
- Roerbak de groenten tot ze beetgaar zijn.
- Meng de sambal en de rijst door de groenten.
- Voeg de kippenblokjes en de saus toe, meng goed en laat nog even garen.
- Werk af met de koriander.