Oosterse vis met knoflookrijst en spinazie
Download je bon
-€1Ingrediënten
- 250 g Bosto Thaï
- 8 eetlepels rijstolie
- 4 grote tenen fijngehakte knoflook
- 3 bosuitjes in dunne ringetjes gesneden
- 4 stevige stukken van 125 g kabeljauwfilet
- 2 eetlepels limoensap
- 1 verse stengel citroengras in dunne plakjes gesneden
- 2 eetlepels palmsuiker of bruine suiker
- 4 eetlepels Thaise vissaus
- 500 g wilde spinazie (gewassen en goed uitgelekt)
- ½ rode peper zonder zaadjes in dunne reepjes gesneden
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm 3 eetlepels rijstolie in een pan en fruit driekwart van de knoflook zachtjes goudbruin.
- Giet de rijst af en schep de gebakken knoflook en de bosui erdoor.
- Laat de rijst nog 10 minuten afgedekt staan.
- Wrijf de stukken kabeljauw in met versgemalen peper en limoensap.
- Verwarm 3 eetlepels rijstolie met de plakjes citroenstengel in een pan. Leg de stukken kabeljauw erin en bak ze in 2 minuten aan elke kant goudbruin.
- Roer in een kommetje de suiker met de vissaus en 2-3 eetlepels water tot de suiker is opgelost. Schenk dit mengsel over de vis.
- Laat de vis op halfhoog vuur nog 4-6 minuten in de saus pruttelen. Keer hem regelmatig met een brede spatel en laat het vocht verdampen tot de stukken vis omhuld zijn met een stroperige saus.
- Verwarm 2 eetlepels rijstolie in een wok en roerbak de resterende knoflook met de spinazie en de helft van de rode peperreepjes.
- Schep de rijst op grote borden. Verdeel de spinazie erover en leg er een stuk kabeljauw op. Schep de saus over de kabeljauw en garneer met rode peperreepjes.
Tip
- Je kunt de kabeljauw vervangen door zalmfilet, zeebaarsfilet of tilapiafilet.
Geniet van jouw korting op Bosto Thai.
€1 korting