Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Oosterse vis met knoflookrijst en spinazie

Ingrediënten

  • 250 g Bosto thai
  • 8 eetlepels rijstolie
  • 4 grote tenen fijngehakte knoflook
  • 3 bosuitjes in dunne ringetjes gesneden
  • 4 stevige stukken van 125 g kabeljauwfilet
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 verse stengel citroengras in dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels palmsuiker of bruine suiker
  • 4 eetlepels Thaise vissaus
  • 500 g wilde spinazie (gewassen en goed uitgelekt)
  • ½ rode peper zonder zaadjes in dunne reepjes gesneden

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm 3 eetlepels rijstolie in een pan en fruit driekwart van de knoflook zachtjes goudbruin.
  • Giet de rijst af en schep de gebakken knoflook en de bosui erdoor.
  • Laat de rijst nog 10 minuten afgedekt staan.
  • Wrijf de stukken kabeljauw in met versgemalen peper en limoensap.
  • Verwarm 3 eetlepels rijstolie met de plakjes citroenstengel in een pan. Leg de stukken kabeljauw erin en bak ze in 2 minuten aan elke kant goudbruin.
  • Roer in een kommetje de suiker met de vissaus en 2-3 eetlepels water tot de suiker is opgelost. Schenk dit mengsel over de vis.
  • Laat de vis op halfhoog vuur nog 4-6 minuten in de saus pruttelen. Keer hem regelmatig met een brede spatel en laat het vocht verdampen tot de stukken vis omhuld zijn met een stroperige saus.
  • Verwarm 2 eetlepels rijstolie in een wok en roerbak de resterende knoflook met de spinazie en de helft van de rode peperreepjes.
  • Schep de rijst op grote borden. Verdeel de spinazie erover en leg er een stuk kabeljauw op. Schep de saus over de kabeljauw en garneer met rode peperreepjes.

Tip

  • Je kunt de kabeljauw vervangen door zalmfilet, zeebaarsfilet of tilapiafilet.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!