Mujadara
Ingrediënten
- 125g Bosto Brown Rice
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 tl komijnzaadjes
- Zout en peper
- 3 grote uien
- ½ tl komijn (gemalen)
- Snuifje cayennepeper
- 1 tl kaneel
- Handjevol pijnboompitten
- 1 citroen
- Optioneel: 1 à 2 lepels Griekse yoghurt
- 50g voorgekookte linzen
Bereiding
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Snij de uien in reepjes.
- Doe de olijfolie in een pan en voeg de komijnzaadjes toe. Laat een halve minuut garen en voeg dan de uien toe. Kruid af met een royale hoeveelheid peper en zout.
- Laat garen tot de uien volledig gekarameliseerd zijn.
- Doe er dan de rest van de kruiden bij.
- Voeg er de gegaarde rijst en voorgekookte linzen aan toe en roer goed. Zet het vuur uit en laat de pot nog even op het vuur staan, liefst met een deksel erop.
- Rooster de pijnboompitten lichtjes.
- Doe de rijst en de uien in een kom of een schaal.
- Knijp er een halve citroen over uit. Schud de pijnboompitten over het gerecht en werk eventueel af met Griekse yoghurt.
Tip: superlekker bij een stukje wild!