Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Mexicaanse saffraanrijst met mosselen

Ingrediënten

  • 750 g Bosto Snelkookrijst
  • 10-tal draadjes saffraan
  • 1 kilo rijpe tomaten in stukjes gesneden
  • 2 grote gesnipperde uien
  • 6 tenen fijngehakte knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 (250 g) chorizoworst in schijfjes gesneden
  • 1 rode en gele paprika in blokjes gesneden
  • 15 g fijngehakte platte peterselie
  • 1 kilo panklare mosselen

Bereiding

  • Week de saffraandraadjes 10 minuten in een kommetje met 100 ml heet water.
  • Meng de tomaten met de ui, knoflook en saffraan met het vocht in een blender tot een gladde saus.
  • Verwarm de olijfolie in een extra grote braadpan en bak de schijfjes chorizo in 3-4 minuten knapperig bruin.
  • Schep de schijfjes worst op een bordje en bak de paprikablokjes in 2-3 minuten bijna gaar.
  • Voeg de rijst toe en bak al omscheppend tot de korrels glanzen.
  • Roer de tomatensaus erdoor en voeg nog 200 ml water en 1 theelepel zout toe.
  • Breng de rijst al roerend aan de kook en schep de peterselie erdoor.
  • Leg de mosselen en de schijfjes chorizo tussen de rijst.
  • Zet het deksel op de pan en laat de rijst 8 minuten zachtjes doorkoken en daarna nog 5 minuten staan.

Tip
Wat luxueuzer? Leg dan 500 g ontdooide grote ongepelde rauwe garnalen met de mosselen tussen de rijst.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!