Mexicaanse saffraanrijst met mosselen
Ingrediënten
- 750 g Bosto Snelkookrijst
- 10-tal draadjes saffraan
- 1 kilo rijpe tomaten in stukjes gesneden
- 2 grote gesnipperde uien
- 6 tenen fijngehakte knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 (250 g) chorizoworst in schijfjes gesneden
- 1 rode en gele paprika in blokjes gesneden
- 15 g fijngehakte platte peterselie
- 1 kilo panklare mosselen
Bereiding
- Week de saffraandraadjes 10 minuten in een kommetje met 100 ml heet water.
- Meng de tomaten met de ui, knoflook en saffraan met het vocht in een blender tot een gladde saus.
- Verwarm de olijfolie in een extra grote braadpan en bak de schijfjes chorizo in 3-4 minuten knapperig bruin.
- Schep de schijfjes worst op een bordje en bak de paprikablokjes in 2-3 minuten bijna gaar.
- Voeg de rijst toe en bak al omscheppend tot de korrels glanzen.
- Roer de tomatensaus erdoor en voeg nog 200 ml water en 1 theelepel zout toe.
- Breng de rijst al roerend aan de kook en schep de peterselie erdoor.
- Leg de mosselen en de schijfjes chorizo tussen de rijst.
- Zet het deksel op de pan en laat de rijst 8 minuten zachtjes doorkoken en daarna nog 5 minuten staan.
Tip
Wat luxueuzer? Leg dan 500 g ontdooide grote ongepelde rauwe garnalen met de mosselen tussen de rijst.