Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Mexicaanse saffraanrijst met mosselen

Ingrediënten

  • 750 g Bosto Snelkookrijst of Original
  • 2 dopjes saffraandraadjes
  • 1 kilo rijpe tomaten in stukjes gesneden
  • 2 grote gesnipperde uien
  • 6 tenen fijngehakte knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 (250 g) chorizoworstin schijfjes gesneden
  • 1 rode en gele paprika in blokjes gesneden
  • 15 g fijngehakte platte peterselie
  • 1 kilo panklare mosselen

Bereiding

  • Week de saffraandraadjes 10 minuten in een kommetje met 100 ml heet water.
  • Meng de tomaten met de ui, knoflook en saffraan met het vocht in een blender tot een gladde saus.
  • Verwarm de olijfolie in een extra grote braadpan en bak de schijfjes chorizo in 3-4 minuten knapperig bruin.
  • Schep de schijfjes worst op een bordje en bak de paprikablokjes in 2-3 minuten bijna gaar.
  • Voeg de rijst toe en bak al omscheppend tot de korrels glanzen.
  • Roer de tomatensaus erdoor en voeg nog 200 ml water en 1 theelepel zout toe.
  • Breng de rijst al roerend aan de kook en schep de peterselie erdoor.
  • Leg de mosselen en de schijfjes chorizo tussen de rijst.
  • Zet het deksel op de pan en laat de rijst 8 minuten zachtjes doorkoken en daarna nog 5 minuten staan.

Tip

Wat luxueuzer? Leg dan 500 g ontdooide grote ongepelde rauwe garnalen met de mosselen tussen de rijst.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.