Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Marokkaanse pastilla van rijst en gevogelte in brique deeg

Ingrediënten

  • 75 gr Snelkookrijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 75 g amandelen
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel zacht paprikapoeder
  • 600 g gebakken kip
  • olie
  • brique deeg
  • peper

Bereiding

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en giet af .
  • Snipper ondertussen de uien en de look en stoof ze in de olie.
  • Roer er de grof gehakte amandelen bij en kruid met de honing, kaneel, gember en paprika.
  • Snijd de kip in kleine stukjes en meng ze met de rijst en de uienbereiding.
  • Bedek een geoliede taartvorm met 2 vellen brique deeg .
  • Doe er de rijst in en dek af met de rest van het deeg. Plooi de randen onder de vulling zodat alles goed dicht blijft. Smeer de bovenkant in met een beetje olie.
  • Bak 15 minuten in de op 180° voorverwarmde oven en laat op kamertemperatuur komen.
  • Bestuif met een beetje poedersuiker net voor het opdienen.


Tip:
Je kan deze pastilla best opdienen met een frisse groene sla.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!