Lauwwarme Salade met Basmati met Noten

Ingrediënten
- 300 g Bosto Basmati met noten
- 4 takken kale of boerenkool
- 2 grote zoete aardappels
- 1 granaatappel
- 30 g cashewnoten
- 1 tl komijn
- 1 tl za'tar
- 3 takjes tijm
- 3 takjes munt
- 3 el olijfolie
- 1 teentje look
- 2 cm gember
- 1/2 rode chilipeper
- Sap van 1 limoen
Bereiding
- Meng de olijfolie met het limoensap. Pers het sap van geraspte gember erbij. Voeg het geperste teentje look en de fijngehakte rode peper toe. Meng goed.
- Spoel de boerenkool en laat uitlekken. Pluk in hapklare stukken en overgiet met de saus. Meng goed en laat marineren.
- Kook de rijst 10 min.
- Schil en snijd de zoete aardappel in plakjes. Bak beetgaar in 2 el olijfolie. Kruid af met de komijn, de verse tijm en de za’tar.
- Haal de pitjes uit de granaatappels en hak de cashewnoten grof.
- Meng de rijst, de zoete aardappel en de granaatappel met de kale.
- Werk af met de cashewnoten en takjes munt.