Skip to content
Filter icon Filter

Lauwwarme Salade met Basmati met Noten

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Basmati met noten
  • 4 takken kale of boerenkool
  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 granaatappel
  • 30 g cashewnoten
  • 1 tl komijn
  • 1 tl za'tar
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes munt
  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje look
  • 2 cm gember
  • 1/2 rode chilipeper
  • Sap van 1 limoen

Bereiding

  • Meng de olijfolie met het limoensap. Pers het sap van geraspte gember erbij. Voeg het geperste teentje look en de fijngehakte rode peper toe. Meng goed. 
  • Spoel de boerenkool en laat uitlekken. Pluk in hapklare stukken en overgiet met de saus. Meng goed en laat marineren. 
  • Kook de rijst 10 min. 
  • Schil en snijd de zoete aardappel in plakjes. Bak beetgaar in 2 el olijfolie. Kruid af met de komijn, de verse tijm en de za’tar. 
  • Haal de pitjes uit de granaatappels en hak de cashewnoten grof. 
  • Meng de rijst, de zoete aardappel en de granaatappel met de kale.
  • Werk af met de cashewnoten en takjes munt. 

 

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.