Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Lauwwarme Salade met Basmati met Noten

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Basmati met noten
  • 4 takken kale of boerenkool
  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 granaatappel
  • 30 g cashewnoten
  • 1 tl komijn
  • 1 tl za'tar
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes munt
  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje look
  • 2 cm gember
  • 1/2 rode chilipeper
  • Sap van 1 limoen

Bereiding

  • Meng de olijfolie met het limoensap. Pers het sap van geraspte gember erbij. Voeg het geperste teentje look en de fijngehakte rode peper toe. Meng goed. 
  • Spoel de boerenkool en laat uitlekken. Pluk in hapklare stukken en overgiet met de saus. Meng goed en laat marineren. 
  • Kook de rijst 10 min. 
  • Schil en snijd de zoete aardappel in plakjes. Bak beetgaar in 2 el olijfolie. Kruid af met de komijn, de verse tijm en de za’tar. 
  • Haal de pitjes uit de granaatappels en hak de cashewnoten grof. 
  • Meng de rijst, de zoete aardappel en de granaatappel met de kale.
  • Werk af met de cashewnoten en takjes munt. 

 

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!