Kruidige rijstnotenburgers
Ingrediënten
- 75 gr Snelkookrijst
- ½ rode paprika
- 150 g hazelnoten of pinda’s
- 1 bosuitje in stukjes gesneden
- 6 takjes grof gehakte peterselie
- 2 theelepels currypoeder
- 2 eieren
- 4 eetlepels olie
- peper en zout
Bereiding
- Snijd de paprika in heel kleine blokjes.
- Maal de hazelnoten of pinda’s fijn in de keukenmachine.
- Voeg de stukjes bosui en de peterselie toe en meng tot alles fijn is.
- Doe dit mengsel in een kom en schep de gekookte rijst met currypoeder en wat peper en zout naar smaak erdoor.
- Breek de eieren erboven en meng alles tot het een stevig en smeuïg mengsel is.
- Verdeel het rijstmengsel in 4 gelijke porties en vorm deze met vochtige handen tot mooie burgers.
- Verwarm de olie in een pan en leg de rijstburgers erin. Bak de burgers in 4-6 minuten mooi goudbruin en gaar. Keer ze na 2-3 minuten voorzichtig om met een spatel.
- Serveer de rijst-notenburgers op bruine (zachte) broodjes met een blaadje sla bij als lunch. Of gebruik ze als vleesvervanger bij een warme maaltijd met broccoli en salade.
Tip
Maak van dit rijst-notenmengsel ook eens kleine burgers of balletjes en serveer ze als een hapjes.