Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Kruidige rijstnotenburgers

Ingrediënten

  • 75 gr Snelkookrijst
  • ½ rode paprika
  • 150 g hazelnoten of pinda’s
  • 1 bosuitje in stukjes gesneden
  • 6 takjes grof gehakte peterselie
  • 2 theelepels currypoeder
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels (rijst)olie

Bereiding

  • Snijd de paprika in heel kleine blokjes.
  • Maal de hazelnoten of pinda’s fijn in de keukenmachine.
  • Voeg de stukjes bosui en de peterselie toe en meng tot alles fijn is.
  • Doe dit mengsel in een kom en schep de gekookte rijst met currypoeder en wat zout naar smaak erdoor.
  • Breek de eieren erboven en meng alles tot het een stevig en smeuïg mengsel is.
  • Verdeel het rijstmengsel in 4 gelijke porties en vorm deze met vochtige handen tot mooie burgers.
  • Verwarm de olie in een pan en leg de rijstburgers erin. Bak de burgers in 4-6 minuten mooi goudbruin en gaar. Keer ze na 2-3 minuten voorzichtig om met een spatel.
  • Serveer de rijst-notenburgers op bruine (zachte) broodjes met een blaadje sla bij als lunch. Of gebruik ze als vleesvervanger bij een warme maaltijd met broccoli en salade.

Tip

Maak van dit rijst-notenmengsel ook eens kleine burgers of balletjes en serveer ze als een hapjes.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.