Kruidige gegrilde groenten met yoghurtsaus en bulgur
Ingrediënten
- 2 kookbuiltjes (150g) Bosto Bulgur
- 2 kleine aubergines
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 2 el olijfolie
- 2 el honing
- 2 tl harissa*
- 1 citroen
- 1 bosje munt
- 1 klein bosje koriander (of platte peterselie)
- 2 teentjes look
- 200 g Turkse yoghurt**
- Peper en zout
Bereiding
- Snijd de aubergines en courgettes in halve maantjes en de paprika in grove stukken (verwijder de zaadlijsten).
- Meng de harissa, olie en heldere honing grondig en besprenkel de groenten met de helft van deze mengeling. Breng op smaak met peper en zout.
- Grill de groentjes gaar in een grillpan.
- Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Roer er de rest van het harissamengsel onder en een handje muntblaadjes.
- Schil een citroen, rasp de helft van de schil en pers vervolgens de citroen uit. Meng onder de bulgur.
- Hak de look héél fijn, neem 2 el fijngehakte koriander en 1 flinke el fijngehakte munt en roer onder de yoghurt. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
- Serveer de groentjes op de bulgur en werk af met de saus.
*Harissa kan je vinden in een gele/blauwe tube in bijna alle supermarkten bij de kruiden en mosterdsoorten.
**Bij dit gerecht past ook perfect Griekse, Bulgaarse of volle yoghurt.