Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Kruidige biefstukreepjes met hutsepotgroenten en basmatirijst

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Basmatirijst
  • 1 zak (ca. 800 g) hutspotgroenten
  • 1/2 bosje fijngehakte peterselie
  • 400 g biefstukreepjes of runderreepjes
  • ½ bouteille de sauce wok au sésame
  • olie om in te bakken

Bereiding

  • Kook de Bosto Basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een pan of wok en roerbak op een hoog vuur de biefstukreepjes al omscheppend 2 minuten. Schep ze op een bord en dek het af met aluminiumfolie.
  • Schep de gesneden uien in de wok en roerbak 5 min. of tot de uien goudbruin zijn.
  • Voeg de wortels, 100 ml woksaus en 100 ml (kook)water (van de rijst) toe, dek af en stoof de groenten in 10 min. net gaar.
  • Schep de biefstukreepjes en peterselie door het wortelmengsel. Serveer de rijst erbij.

Tip

Hou je van nootjes? Rooster in een droge pan 50 g sesamzaadjes al omschuddend op halfhoog vuur goudbruin en schep ze door de rijst.

Producten uit dit recept

Bosto Brown voorgestoomde rijst ( 2x200g) of Bosto Brown (4x125g)
Brown Basmati
Bereidingstijd: 20'
Bio Basmati
Bereidingstijd: 10'
Bosto basmati rice
Basmati Extra Long Rice
Bereidingstijd: 10-12'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!