Kruidige biefstukreepjes met hutsepotgroenten en basmatirijst
Ingrediënten
- 300 g Bosto Basmatirijst
- 1 zak (ca. 800 g) hutspotgroenten
- 1/2 bosje fijngehakte peterselie
- 400 g biefstukreepjes of runderreepjes
- ½ bouteille de sauce wok au sésame
- olie om in te bakken
Bereiding
- Kook de Bosto Basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een scheutje olie in een pan of wok en roerbak op een hoog vuur de biefstukreepjes al omscheppend 2 minuten. Schep ze op een bord en dek het af met aluminiumfolie.
- Schep de gesneden uien in de wok en roerbak 5 min. of tot de uien goudbruin zijn.
- Voeg de wortels, 100 ml woksaus en 100 ml (kook)water (van de rijst) toe, dek af en stoof de groenten in 10 min. net gaar.
- Schep de biefstukreepjes en peterselie door het wortelmengsel. Serveer de rijst erbij.
Tip
Hou je van nootjes? Rooster in een droge pan 50 g sesamzaadjes al omschuddend op halfhoog vuur goudbruin en schep ze door de rijst.