Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Kruidige biefstukreepjes met hutsepotgroenten en basmatirijst

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Basmatirijst
  • 1 zak (ca. 800 g) hutspotgroenten
  • 1/2 bosje fijngehakte peterselie
  • 400 g biefstukreepjes of runderreepjes
  • ½ bouteille de sauce wok au sésame
  • olie om in te bakken

Bereiding

  • Kook de Bosto Basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een pan of wok en roerbak op een hoog vuur de biefstukreepjes al omscheppend 2 minuten. Schep ze op een bord en dek het af met aluminiumfolie.
  • Schep de gesneden uien in de wok en roerbak 5 min. of tot de uien goudbruin zijn.
  • Voeg de wortels, 100 ml woksaus en 100 ml (kook)water (van de rijst) toe, dek af en stoof de groenten in 10 min. net gaar.
  • Schep de biefstukreepjes en peterselie door het wortelmengsel. Serveer de rijst erbij.

Tip

Hou je van nootjes? Rooster in een droge pan 50 g sesamzaadjes al omschuddend op halfhoog vuur goudbruin en schep ze door de rijst.

Producten uit dit recept

Brown Basmati
Bereidingstijd: 20'
Bio Basmati
Bereidingstijd: 10'
Basmati Extra Long Rice
Bereidingstijd: 10-12'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.