Kokosrijstpap met gebakken banaan
Ingrediënten
- 100 g Bosto Dessertrijst
- 3 bananen
- 400 ml kokosmelk
- 100 ml koffieroom
- 4 el geraspte kokos
- 60 g (riet)suiker
- boter
Bereiding
- Meng de kokosmelk met 100 ml water en de koffieroom in een steelpan.
- Voeg de Bosto Dessertrijst en 40 g suiker toe. Breng het al roerend aan de kook en kook de rijst zachtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer regelmatig, ook over de bodem van de pan.
- Snijd de bananen in 2 stukken en snijd de stukken in lange repen.
- Verhit een klontje boter in een pan en bak de bananenrepen aan beide kanten zodat ze licht kleuren.
- Strooi de rest van de suiker en bijna alle geraspte kokos erover en laat de suiker smelten en licht kleuren. Neem de pan van het vuur.
- Verdeel de (warme) kokosroomrijst over 6 dessertschaaltjes en leg de gebakken banaan erop.
- Strooi er nog wat geraspte kokos over en serveer het dessert meteen.
Tip
- Nog exotischer? Schep 40 g chocoladevlokken door de kokosroomrijst, voor een ‘bounty-effect’.