Kofte van lamsgehakt met rijst en Mediterraneo saus
4
Ingrediënten
- 250 g Bosto snelkookrijst
- 2 bokalen Bosto Mediteraneo saus
- 600 g gekruid lamsgehakt
- 1 sjalot
- 1 teen look
- 3 takjes oregano
- Enkele takjes munt
- 5 cl olijfolie
- 50 g zwarte ontpitte olijven
- 1 komkommer
- 50 g feta
Bereiding
- Pel en snijd de sjalot fijn en pers de look. Hak de kruiden fijn en meng alles met het lamsgehakt. Kneed alles goed door elkaar en vorm er 8 ovale ballen van. Steek ze elk afzonderlijk op een spies en bak ze vervolgens rondom goudbruin in olijfolie.
- Verwarm ondertussen de BOSTO mediteraneo saus en voeg er de rijst aan toe. Leng aan met 2 dl water en laat de snelkookrijst zacht garen.
- Snijd ondertussen de komkommer overlangs in 2 en daarna in plakjes. Meng deze met de feta en de ontpitte olijven die je reeds in ringen sneed. Voeg eventueel wat peper toe.
- Schik de rijst en de köfte op een bord en werk af met de komkommersalade.