Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Kofte van lamsgehakt met rijst en Mediterraneo saus

Ingrediënten

  • 250 g Bosto snelkookrijst
  • 2 bokalen Bosto Mediteraneo saus
  • 600 g gekruid lamsgehakt
  • 1 sjalot
  • 1 teen look
  • 3 takjes oregano
  • Enkele takjes munt
  • 5 cl olijfolie
  • 50 g zwarte ontpitte olijven
  • 1 komkommer
  • 50 g feta

Bereiding

  • Pel en snijd de sjalot fijn en pers de look. Hak de kruiden fijn en meng alles met het lamsgehakt. Kneed alles goed door elkaar en vorm er 8 ovale ballen van. Steek ze elk afzonderlijk op een spies en bak ze vervolgens rondom goudbruin in olijfolie.
  • Verwarm ondertussen de BOSTO mediteraneo saus en voeg er de rijst aan toe. Leng aan met 2 dl water en laat de snelkookrijst zacht garen.
  • Snijd ondertussen de komkommer overlangs in 2 en daarna in plakjes. Meng deze met de feta en de ontpitte olijven die je reeds in ringen sneed. Voeg eventueel wat peper toe.
  • Schik de rijst en de köfte op een bord en werk af met de komkommersalade.

Producten uit dit recept

Bosto Saus Mediterraneo
Snelkookrijst
Bereidingstijd: 8'
Bosto basmati rice
Basmati
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!