Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Mediterraanse schotel met Brown Rice + Spelt + Quinoa, aubergine en kerstomaten

Ingrediënten

  • 1 zakje Bosto Bruine rijst met Spelt
  • 3 aubergines
  • extra vierge olijfolie
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 350 g kerstomaatjes
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel peper
  • 1 snuifje zout
  • 1 busseltje platte peterselie

Bereiding

  • Snijd de aubergines in blokjes van ongeveer 1 vierkante cm. Doe er wat olijfolie over en wat zout. Leg de blokjes op een ovenschotel met bakpapier en plaats in een voorverwarmde oven van 170 graden, voor ongeveer 20 à 25 minuten.
  • Kook de Bosto Bruine rijst met Spelt.
  • Doe wat olijfolie in een pan. Snijd de ui in fijne reepjes en pers de look, doe beiden in de pan en laat garen. Wanneer ze zacht zijn voeg je de kerstomaatjes toe, in vieren gesneden. Voeg nu komijn, peper en zout toe.
  • Laat op een zacht vuur sudderen. Laat de tomaten krimpen en de saus wat indikken. Voeg nu de aubergine-blokjes toe. Voeg de zilvervliesrijst bij het geheel. Snijd de peterselie fijn en voeg toe.
  • Tip: Dit recept is ook heerlijk met Bosto Brown, bruine zilvervliesrijst.

 

Producten uit dit recept

Nutri-Score
Brown
Bereidingstijd: 20'

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!