Kleurige rijstsalade met vissticks
Ingrediënten
- 250 g Bosto Snelkookrijst
- ½ komkommer
- 2 appelsienen
- 3 eetlepels yoghurtmayonaise
- 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
- 3 stengels bleekselder in dunne boogjes gesneden
- 3 eetlepels (rijst)olie
- 1 pak (10 stuks
- 300 g) diepvries vissticks
- 75 g veldsla
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommerstukken in schijfjes.
- Schil de appelsienen, verdeel ze in partjes en snijd die vervolgens in stukjes.
- Schenk 3-4 eetlepels van het sap dat daarbij vrijkomt in een schaal. Roer de mayonaise met wat zout en peper door het appelsiensap.
- Schep de komkommer, paprika, bleekselder en appelsienstukjes door de dressing.
- Schep er ook de warme rijst door. Meng alles goed door elkaar en laat de rijstsalade afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in 15-17 minuten goudbruin en gaar, keer halverwege de baktijd.
- Verdeel de veldsla over borden en schep een bergje rijstsalade in het midden. Leg de vissticks erop, 2 op de kinderbordjes, 3 op de borden voor de volwassenen.
Tip
Combineer naar hartenlust. Voeg diepvriesdoperwtjes toe, kleine beetgare broccoliroosjes of geraspte wortel.