Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Kleurige rijstsalade met vissticks

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • ½ komkommer
  • 2 appelsienen
  • 3 eetlepels yoghurtmayonaise
  • 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
  • 3 stengels bleekselder in dunne boogjes gesneden
  • 3 eetlepels (rijst)olie
  • 1 pak (10 stuks
  • 300 g) diepvries vissticks
  • 75 g veldsla

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommerstukken in schijfjes.
  • Schil de appelsienen, verdeel ze in partjes en snijd die vervolgens in stukjes.
  • Schenk 3-4 eetlepels van het sap dat daarbij vrijkomt in een schaal. Roer de mayonaise met wat zout en peper door het appelsiensap.
  • Schep de komkommer, paprika, bleekselder en appelsienstukjes door de dressing.
  • Schep er ook de warme rijst door. Meng alles goed door elkaar en laat de rijstsalade afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in 15-17 minuten goudbruin en gaar, keer halverwege de baktijd.
  • Verdeel de veldsla over borden en schep een bergje rijstsalade in het midden. Leg de vissticks erop, 2 op de kinderbordjes, 3 op de borden voor de volwassenen.

Tip

Combineer naar hartenlust. Voeg diepvriesdoperwtjes toe, kleine beetgare broccoliroosjes of geraspte wortel.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.