Kippenstoofpot met bruine rijst en linzen
Ingrediënten
- 2 builtjes Bosto Bruine Rijst
- 2 el olijfolie
- 1 grote kip in stukken
- 4 teentjes look
- 1 ui fijngesnipperd
- 4 tomaten in blokjes
- 1 bokaal geroosterde paprika uitgelekt
- 1 tl scherpe mosterd
- 250 g diepvrieserwtjes
- 150 g mascarpone
- Peper en zout
- Citroen
- 100g voorgekookte linzen
Bereiding
- Zet een pot met dikke bodem op het vuur en warm de olie op. Kruid de kip met peper en zout en bak 10 minuten tot alle kanten goudkleurig zijn. Haal de kip uit de pan en leg in een diep bord.
- Doe de geplette look, ui, 1 theelepel zout en ¼ theelepel peper in de pan. Roerbak 3 à 4 minuten, tot de ui glazig is.
- Doe de tomaten, de paprika, voorgekookte linzen en 350 ml water bij de ui. Schik de stukken kip hier op. Laat pruttelen, dek af en laat 35 minuten garen op een matig vuurtje. Knip de kookbuiltjes met schaar open en giet bij de kip. Laat alles nog 10 minuutjes verder garen.
- Doe de erwtjes bij de kip, samen met de mascarpone en de mosterd. Laat goed warm worden. Kruid eventueel bij met peper en zout. Serveer met wat partjes citroen.