Brown Rice + Spelt + Quinoa met kippenballetjes en pittig sesamsausje
Ingrediënten
- 1 zakje Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa
- 400 g kippengehakt
- 1 ei
- 2 sjalotjes
- bieslook
- peper en zout
- kokosolie
- 1 grote rode paprika (optioneel)
- 5 el sesamzaadjes
- 3 el sojasaus
- 3 el agave honing
- 1 tl chilipoeder
Bereiding
- Kook de rijst-quinoamengeling gaar zoals omschreven op de verpakking in water met wat zout. Snijd de paprika in twee en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd in maantjes.
- Snipper de sjalotjes en bieslook heel fijn. Doe het gehakt met de sjalotjes, het ei, de bieslook peper en zout samen in een kom en kneed met je handen goed onder elkaar. Maak kleine balletjes van het gehakt. Verwarm wat kokosolie op een antiaanbakpan en bak de balletjes op een laag vuur. Spies nadien de balletjes op satéstukjes indien gewenst.
- Mix alle ingrediënten voor de saus onder elkaar met een staafmixer. Proef, wil je het nog pittiger? Voeg nog wat chilipoeder toe. Serveer de saté’s met de rijst-quinoamengeling, paprika en giet er het sausje overheen.
Smakelijk!
Een recept voor Bosto door blogster Be Fit Be Awesome