Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Brown Rice + Spelt + Quinoa met kippenballetjes en pittig sesamsausje

Ingrediënten

  • 1 zakje Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa
  • 400 g kippengehakt
  • 1 ei
  • 2 sjalotjes
  • bieslook
  • peper en zout
  • kokosolie
  • 1 grote rode paprika (optioneel)
  • 5 el sesamzaadjes
  • 3 el sojasaus
  • 3 el agave honing
  • 1 tl chilipoeder

Bereiding

  • Kook de rijst-quinoamengeling gaar zoals omschreven op de verpakking in water met wat zout. Snijd de paprika in twee en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd in maantjes.
  • Snipper de sjalotjes en bieslook heel fijn. Doe het gehakt met de sjalotjes, het ei, de bieslook peper en zout samen in een kom en kneed met je handen goed onder elkaar. Maak kleine balletjes van het gehakt. Verwarm wat kokosolie op een antiaanbakpan en bak de balletjes op een laag vuur. Spies nadien de balletjes op satéstukjes indien gewenst.
  • Mix alle ingrediënten voor de saus onder elkaar met een staafmixer. Proef, wil je het nog pittiger? Voeg nog wat chilipoeder toe. Serveer de saté’s met de rijst-quinoamengeling, paprika en giet er het sausje overheen.

 

Smakelijk!

Een recept voor Bosto door blogster Be Fit Be Awesome

 

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!