Japanse rijst maki met zalm
Ingrediënten
- 500g Bosto Sushi Rice
- 250 ml rijstazijn
- 125 g suiker
- 25 gr zeezout
- wasabi pasta
- 400 g verse zalmreepjes
- 4 nori bladeren (gedroogd zeewier)
Bereiding
- Spoel de rijst grondig tot het water niet meer troebel is.
- Voeg er 600 ml water aan toe en laat 30 minuten weken.
- Breng dan snel aan de kook en verminder dan het vuur tot het minimum. Laat 10 minuten zachtjes verder garen .
- Laat dan de rijst met het deksel op de pot van het vuur af rusten.
- Giet ondertussen de azijn met de suiker en het zout in een pannetje en warm tot de azijn helder is en het zout en de suiker opgelost zijn.
- Giet dat over de rijst en roer er met een spatel door zodat alles goed gemengd is.
- Laat de rijst afkoelen tot op kamertemperatuur
- Leg een blad nori horizontaal met de matte zijde naar boven op de sushi mat.
- Verdeel 150 g rijst over ¾ van het vel. Zorg dat bovenaan ongeveer ¼ van het vel rijstvrij is. Leg de zalm erop , strijk in met een beetje wasabi en rol op.
- Verdeel de rol in 8 gelijke stukken
Tip
Je kan hiermee eindeloos variëren : gebruik andere verse vis of gerookte . Je kan kruidige mayonaise toevoegen en ook groenten zoals komkommer, avocado, radijzen…