California rolls

Ingrediënten
- 500 g Bosto Sushi Rice
- 250 ml rijstazijn
- 125 g suiker
- 25 g zeezout
- wasabi
- 400 g verse zalmreepjes
- 2 noribladeren (gedroogd zeewier)
- 1 rijpe avocado
- sesamzaadjes
Bereiding
- Spoel de rijst grondig tot het water niet meer troebel is.
- Voeg er 600 ml water aan toe en laat 30 minuten weken.
- Breng dan snel aan de kook en verlaag daarna het vuur tot het minimum. Laat 10 minuten zachtjes verder garen.
- Haal de rijst van het vuur en laat rusten met het deksel op de pot.
- Giet ondertussen de azijn met de suiker en het zout in een pannetje en verwarm tot de azijn helder is en het zout en de suiker opgelost zijn.
- Giet dat over de rijst en roer er met een spatel door zodat alles goed gemengd is.
- Laat de rijst tot op kamertemperatuur afkoelen.
- Leg een half blad nori horizontaal op de sushi mat. En bedek met ongeveer 150 g rijst . Zorg ervoor dat aan de bovenzijde de rijst ongeveer 2 cm over de rand komt.
- Strooi er wat sesamzaadjes over en druk aan.
- De rijst wordt de buitenkant van je sushirolletje. Leg een sushimat bovenop de aangedrukte rijst en draai het om zodat het norivel bovenaan komt te liggen. Schik hierop de reepjes zalm en avocado. Strijk er een beetje wasabi over en rol op.
- Verdeel de rol in 8 gelijke stukken.
Tip: Je kan hiermee eindeloos variëren. Gebruik andere verse vis of gerookte. Je kan kruidige mayonaise toevoegen en ook groenten zoals komkommer, radijzen…