Jambalaya, Antilliaanse gebakken rijst
Ingrediënten
- 360 g Bosto Snelkookrijst
- 1 pikant pepertje
- 1 ui
- 2 takken groene selder
- 1 eetlepel olie
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 eetlepel tomaten puree
- 400 g kipfilet
- 150 g pikante worst (bv. chorizo)
- 250 ml kipbouillon
- paprika poeder
- komijn poeder
Bereiding
- Snipper het pepertje zeer fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de selder in kleine stukjes .
- Roerbak de rijst met de ui en het pepertje in een pan met de olie gedurende 1 minuut.
- Doe er dan de selder, de tomaten en de tomatenpuree bij en kruid met de paprika en de komijn.
- Voeg er de bouillon bij en laat garen.
- Snijd de kip in beetklare stukken en bak in een pan goudgeel.
- Voeg de kip en de pikante worst aan de rijst toe en laat het met een deksel op de pan nog 8 minuten garen op een zacht vuur.
Tip:
Dit gerecht mag best pikant zijn. Kruid eventueel met tabasco voor meer pit.