Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Jambalaya, Antilliaanse gebakken rijst

Ingrediënten

  • 360 g Bosto Snelkookrijst
  • 1 pikant pepertje
  • 1 ui
  • 2 takken groene selder
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 eetlepel tomaten puree
  • 400 g kipfilet
  • 150 g pikante worst (bv. chorizo)
  • 250 ml kipbouillon
  • paprika poeder
  • komijn poeder

Bereiding

  • Snipper het pepertje zeer fijn. Pel en snipper de ui. Snijd de selder in kleine stukjes .
  • Roerbak de rijst met de ui en het pepertje in een pan met de olie gedurende 1 minuut.
  • Doe er dan de selder, de tomaten en de tomatenpuree bij en kruid met de paprika en de komijn.
  • Voeg er de bouillon bij en laat garen.
  • Snijd de kip in beetklare stukken en bak in een pan goudgeel.
  • Voeg de kip en de pikante worst aan de rijst toe en laat het met een deksel op de pan nog 8 minuten garen op een zacht vuur.


Tip:
Dit gerecht mag best pikant zijn. Kruid eventueel met tabasco voor meer pit.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!