Italiaanse rijstschotel met balletjes en mozzarella
Ingrediënten
- 300 g Bosto Snelkookrijst
- 4 eetlepels olie
- 400 g Italiaanse wokgroenten (zak)
- 250 g verse soepballetjes (schaal)
- 2 blikken tomatenblokjes (400 g)
- 1 eetlepel gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
- 100 g geraspte mozzarellakaas (zakje)
- Extra nodig: vuurvaste pan met deksel of ovenschaal + aluminiumfolie om af te dekken
- 4 eetlepels (curry)ketchup (optioneel)
- 1 komkommer (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in de vuurvaste pan, voeg de wokgroenten toe en bak al roerend 2 minuten. Roer de rijst erdoor. Voeg vervolgens de soepballetjes, tomatenblokjes en 1 blikje water toe. Breng op smaak met de oregano, zout en peper. Roer goed en breng de saus aan de kook. Leg een deksel op de pan en plaats de pan in het midden van de oven.
- Haal na 20 minuten de pan uit de oven. Strooi de kaas erover. Plaats de pan, zonder deksel nog 10 minuten terug in de oven zodat de kaas smelt.
- Verdeel over 4 diepe borden.
Tip: Verbrokkel voor een vegetarische of pittigere variant 75 g fetakaas over de rijst voor deze in de oven gaat en laat de soepballetjes achterwege.