Indische kip curry met Bosto Quinoa
20 min
4
Ingrediënten
- 200 g Bosto Quinoa
- 4 kipfilets
- 1 ui fijngeraspt
- 5 teentjes look fijngeraspt
- 3 cm gember geschild en fijngeraspt
- 2 wortelen fijngeraspt
- 4 el arachideolie
- 2 tl komijnzaadjes
- 1 tl venkelzaadjes
- ½ kaneelstok
- 1 tl garam masala
- 1 tl kurkuma
- 1 tl suiker
- 250 ml hete groentebouillon
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- verse koriander
- 150 g volle yoghurt
Bereiding
- Kook de Bosto Quinoa volgens de instructies op de verpakking.
- Verwarm de olie in een wok.
- Doe de komijn, venkel en kaneel in de olie en bak op een matig vuur gedurende 30 seconden.
- Voeg er de ui aan toe en bak tot hij mooi goudkleurig is.
- Doe de look en gember erbij en roerbak gedurende 2 minuten.
- Nu mogen ook de garam masala, kurkuma en suiker erbij. Roerbak 30 seconden en voeg dan de tomaten toe. Laat 10 minuutjes zacht koken.
- Snijd de kipfilets in stukken van ongeveer 3 cm en doe ze bij de saus. Laat 5 minuutjes sudderen en giet er de hete bouillon bij. Laat pruttelen tot de kip gaar is.
- Serveer met de verse koriander, wat yoghurt en de Bosto Quinoa.