Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Indische kip curry met Bosto Quinoa

Ingrediënten

  • 200 g Bosto Quinoa
  • 4 kipfilets
  • 1 fijngeraspte ui
  • 5 fijngeraspte teentjes look
  • 3 cm gember
  • geschild en fijn geraspt
  • 2 wortelen
  • fijngeraspt
  • 4 el arachideolie
  • 2 tl komijnzaadjes
  • 1 tl venkelzaadjes
  • ½ kaneelstok
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl suiker
  • 250 ml hete groentebouillon
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • verse koriander
  • 150 g volle yoghurt

Bereiding

  • Kook de Bosto Quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  • Verwarm de olie in een wok.
  • Doe de komijn, venkel en kaneel in de olie en bak op een matig vuur gedurende  30 seconden.
  • Voeg er de ui aan toe en bak tot hij mooi goudkleurig is.
  • Doe de look en gember erbij en roerbak gedurende 2 minuten.
  • Nu mogen ook de garam masala, kurkuma en suiker erbij. Roerbak 30 seconden en voeg dan de tomaten toe. Laat 10 minuutjes zacht koken.
  • Snijd de kipfilets in stukken van ongeveer 3 cm en doe ze bij de saus. Laat 5 minuutjes sudderen en giet er de hete bouillon bij. Laat pruttelen tot de kip gaar is.
  • Serveer met de verse koriander, wat yoghurt en de Bosto Quinoa.

Producten uit dit recept

Bio Quinoa
Bereidingstijd: 10'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.