Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Ham ’n cheese met rijst en kerstomaten

Ingrediënten

  • 1 builtje Bosto Snelkookrijst
  • 1 bakje gehalveerde kerstomaten
  • 1 klein gesnipperd uitje of sjalotje
  • 100 g hamreepjes
  • 50 g belegen kaas in reepjes gesneden
  • 3-4 el tomatenketchup
  • olie om in te bakken

Bereiding

  • Kook het builtje Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in een kleine pan een scheutje olie en fruit de ui goudbruin in 3 min.
  • Voeg de tomaten en de hamreepjes toe en roerbak 2 min.
  • Roer er 3-4 lepels tomatenketchup en 2 lepels kookwater van de rijst door en verwarm het geheel tot het gaat pruttelen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het tomaatmengsel met de kaasreepjes door de rijst en serveer meteen.

Tip

Hou je van pittig? Voeg een paar druppels tabasco toe.

Zin in inspiratie en korting?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Meer nog, je hoeft je nooit nog af te vragen welk rijstgerecht er op het menu komt. Handig, toch? Bovendien trakteren we je regelmatig op korting! Schrijf je nu in!