Groene viscurry met rijst
Ingrediënten
- 300 g Bosto Thaise rijst
- 1 groene
- grof gesnipperde paprika
- 1 courgette in halve schijfjes gesneden
- 1-2 fijn gesnipperde uien
- 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- 500 g pangasius visfilet in stukjes gesneden
- 1 bakje Thaise groene curry
- olie om in te bakken
Bereiding
- Kook de Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een scheutje olie in een wok en fruit hierin de ui goudbruin in 3-5 min. Voeg de paprika en de groene currypasta toe en roerbak 2 min.
- Schenk er 100 ml (kook)water (van de rijst) bij en roer het glad.
- Voeg knoflook, courgette en vis toe, schep voorzichtig om en verwarm het geheel 3-4 min. of tot de visstukjes gaar zijn. Voeg nog wat water toe als het te droog wordt.
- Breng op smaak met wat citroensap.
- Serveer de groene viscurry met de rijst en een partje citroen.
TIP
- Gerecht wat te kaal? Schep wat fijngesneden bosui door de rijst en voeg een handvol verse basilicum toe aan de viscurry.