Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Groene viscurry met rijst

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Thaise rijst
  • 1 groene
  • grof gesnipperde paprika
  • 1 courgette in halve schijfjes gesneden
  • 1-2 fijn gesnipperde uien
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g pangasius visfilet in stukjes gesneden
  • 1 bakje Thaise groene curry
  • olie om in te bakken

Bereiding

  • Kook de Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit hierin de ui goudbruin in 3-5 min. Voeg de paprika en de groene currypasta toe en roerbak 2 min.
  • Schenk er 100 ml (kook)water (van de rijst) bij en roer het glad.
  • Voeg knoflook, courgette en vis toe, schep voorzichtig om en verwarm het geheel 3-4 min. of tot de visstukjes gaar zijn. Voeg nog wat water toe als het te droog wordt.
  • Breng op smaak met wat citroensap.
  • Serveer de groene viscurry met de rijst en een partje citroen.

TIP

  • Gerecht wat te kaal? Schep wat fijngesneden bosui door de rijst en voeg een handvol verse basilicum toe aan de viscurry.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!